eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Bjørgen støtter Rosa sløyfe i nydelig blomsterkjole

Marit Bjørgen og de andre norske skijentene stiller opp for Mester Grønn og fronter årets Rosa sløyfe-aksjon. Sammen ønsker vi å sette fokus på senskader etter brystkreftbehandling. Se bilder av Marit du aldri har sett før.

– Å bli frisk fra brystkreft for så og slite med senskader må være utrolig tøft. Ikke bare for dem som blir syke, men også for alle som står dem nær, sier Marit Bjørgen.

Hvert år får mange kreftbehandlede kvinner livet i gave, men flere av dem blir aldri helt friske igjen. En av tre får senskader etter endt kreftbehandling, og mange opplever at livet ikke blir det samme som det var før de fikk kreft. Dette ønsker Kreftforeningen og Brystkreftforeningen å rette oppmerksomheten mot under årets Rosa sløyfe-aksjon.

– Senskader er ofte smertefullt og hemmende, og mange får problemer med å innfri både egne og andres forventninger, enten de er fra familie, venner og ikke minst, arbeidsgivere. Målet med årets Rosa sløyfe-aksjon er å øke kunnskapen om senskader, slik at det skal bli lettere å forstå og akseptere at kreftfri ikke alltid betyr det samme som frisk, sier Marit Sophie Egge, aksjonsleder for Rosa sløyfe.

Se filmen om blomsterkjolen:

Mester Grønn kler opp skijentene

Mester Grønn lager årlig en Rosa sløyfe-bukett hvor en del av salgsbeløpet går til Rosa sløyfe-aksjonen. I år ønsker de å gjøre det lille ekstra for å bidra til aksjonen.

– Blomster er noe som gir mennesker glede, uansett hvor man befinner seg i livet, derfor har vi i mange år støttet Rosa sløyfe-aksjonen. I Mester Grønn er nesten 90 prosent av oss kvinner, noe som gjør Rosa sløyfe ekstra viktig for oss. Aksjonen skaper stolthet og engasjement og i år gleder vi oss litt ekstra. Vi har nemlig inkludert vårt samarbeid med skijentene i årets kampanje, sier Hege Hildeng, markedsdirektør i Mester Grønn.

Pin itSkijentene støtter Rosa sløyfe. Foto: CF Wesenberg

Forbilder 

Blomsterkjeden Mester Grønn produserer i år skidresser med en solidarisk blomstersløyfe på brystet og ryggen til de norske skijentene. Samtidig har de kledd Marit Bjørgen med blomster fra topp til tå, i en helt spesiell kjole.

– Kvinnene som har gjennomgått en kreftbehandling viser en enorm styrke og er gode forbilder – noe skijentene også er. I 2016 samlet vi inn 2,7 millioner kroner fra salget av Rosa sløyfe-buketter, roser og duftlys, og totalt har vi samlet inn over 11 millioner til brystkreftforskning. Det at skijentene også ønsker å være med oss i år og sette fokus på denne viktige saken, er vi veldig glade for og håper det vil gi ekstra oppmerksomhet og ikke minst mer penger til brystkreftforskning, avslutter Hildeng.

Pin itFoto: CF Wesenberg/Kolonihaven.noMester Grønn har laget en helt spesiell blomsterkjole til Marit Bjørgen, for å sette fokus på kvinner som sliter med brystkreft, og senskader etter å ha hatt brystkreft. Foto: CF Wesenberg

Viktig aksjon for skijentene

Senskader etter endt brystkreftbehandling kan i verste fall føre til et liv som er helt annerledes enn det man hadde før kreften.

– Vi langrennsjenter stiller selvsagt opp når våre samarbeidspartnere bidrar i viktige saker som Rosa Sløyfe. Å kunne kommunisere aksjonen med vakre blomster gir saken en ekstra fin dimensjon ved å bry seg om andre i en krevende situasjon, avslutter Bjørgen.

Pin itÅrets Rosa sløyfe-bukett fra Mester Grønn

Hei og velkommen til oss

800 80 111
Åpningstider:
Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00