Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Dropper glitter for miljøets skyld

I julen liker vi å pynte med blomster og julepynt som glitrer og lyser opp i vintermørket, og julestjerne med glitter er en favoritt hos mange. Men glitter er mikroplast og er svært uheldig for naturen. Mester Grønn har derfor besluttet å fjerne glitter og annen mikroplast fra alle våre produkter.

I mange år har du kunnet kjøpe julestjerner og andre juleblomster pyntet med glitter. Det er populært å spraye planter og dekor med glinsende små plastbiter, og etterspørselen blant en del kunder tilsier mest mulig glam som et lyspunkt i mørketiden.

Har fjernet 200 000 produkter

Mester Grønn har et mål om å sette så lite fotavtrykk i naturen som mulig. Vi har derfor besluttet å fjerne glitter og annen mikroplast på alle våre produkter, da det er uheldig for naturen. Denne julen har vi fjernet ca. 200 000 produkter med glitter og annen mikroplast. Årets juleblomster får derfor skinne i kraft av seg selv uten glitter.

Pin itÅrets julestjerner får skinne i kraft av seg selv uten glitter.

Mikroplast uheldig for naturen

Plastbasert glitter er såkalt primær mikroplast, altså plastbiter som er mindre enn 5 mm. Glitter på planter vil i stor grad havne i naturen ved at planter ofte ender sitt liv i matavfallet og dermed blir til kompost. Kompostjord vil dermed inneholde mikroplast, som spres sammen med jorda i naturen. I tillegg kommer mye mikroplast i naturen via vaskevannet, når vi vasker gulvet. Mikroplast tas opp av de fleste organismer, og ved siden av mekanisk skade som kvelning kan mikroplast bidra til å spre miljø- og helsefarlige stoffer som finnes i plasten.

Vi oppfordrer deg derfor til å ta ansvar for miljøet og velge blomster uten glitter denne julen.

Pin itImitasjon av snø som f.eks. disse frostede vintergrønne buskene inneholder også mikroplast, og er tatt ut av sortimentet vårt denne julen.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00