Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Er norske menn lite romantiske?

Norske kvinner gjør klokt i å ha lave forventninger til valentinsdagen. Kun ti prosent av norske menn planlegger å kjøpe blomster til sin partner 14. februar i år. Hvor ble det av gentlemannen?

Valentinsdagen handler for mange om å gi partneren ekstra oppmerksomhet og få personen til å føle seg spesiell. Likevel viser en fersk undersøkelse at, selv om flertallet norske kvinner anser blomster som en romantisk gave, har kun halvparten av norske kvinner noen gang mottatt blomster på valentinsdagen. Resultatet kan kanskje forklare hvorfor kun 17 prosent av landets kvinner opplever norske menn som romantiske. 40 prosent av mennene i undersøkelsen tror partneren skulle ønske de var mer romantiske. De har trolig rett.

Minst romantiske i nord

Undersøkelsen viser at i hvor stor grad romantikken blomstrer avhenger av hvor i landet du bor:

  • I Trøndelag og Oslo-området har størst andel av befolkningen planer om å kjøpe valentinsgave i år. Nord-Norge har den laveste andelen.
  • Finnmark har landets laveste befolkningsandel som noensinne har gitt blomster i anledning valentinsdag.
  • Sogn og Fjordane har den laveste andelen av personer som noensinne har mottatt blomster.
  • Aust-Agder skiller seg ut med både den største andelen som oppgir tidligere å ha gitt blomster på valentinsdagen og den største andelen som har mottatt.

Valentinsdag = roser

Roser har i alle tider vært knyttet til romantikk og kjærlighet, og er den soleklart mest solgte blomsten på valentinsdagen. Mester Grønn solgte nærmere en halv million roser til valentinsdagen i fjor, hvorav syv av ti var røde roser.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00