Logg inn
eller
Registrer deg
Ved å opprette en konto hos oss vil du enklere kunne gjennomføre fremtidige kjøp, gi en raskere utsjekk i kassen og få full ordrehistorikk over alle bestillinger.
0 0,-

Badet, ditt eget lille drivhus

Nå som dusjing er den nye nasjonalsporten, er det ikke til å unngå at badet blir husets fuktigste sone. Det kan du bruke til din fordel, ettersom mange planter synes norsk inneklima blir i tørreste laget.

Struttende planter

Mange planter mistrives i en knusktørr, norsk stue med vedfyring. Plasserer du dem på badet derimot, vil de suge til seg vanndampen og strutte med bladprakten. Dette gjelder mange av våre kjente og kjære stueplanter, som fredslilje, yucca, eføy, gummifiken og bambus. Og det gjelder også for den vakre Phalaenopsis-orkidéen som elsker fukt og varme.

Organisk bad

Husk bare at for at disse skal trives, så må de også ha rikelig tilgang på naturlig lys. Har du det, kan du dekorere baderommet ditt med levende planter, for å gi et organisk puff til et ellers nøytralt og strømlinjeformet interiør.

Pin itVakker hvit phalaenopsis orkide på bøyle.

Overlevelsesdyktige

Har du et bad uten naturlig lys, så er det fortsatt håp. Grønne planter som Sjømannstrøst (Aglaonema), Heng meg hvor du vil (Philodendron) og Ungkarens trøst (Aspidistra) bærer alle navn som røper at de klarer seg bra uten mye omsorg, og de vil også trives på et bad uten så mye naturlig lys. Det samme gjør Aloe Vera, som i tillegg har helbredende effekt dersom du får en forbrenning eller et kutt. Hva kan være bedre enn å ha et naturlig førstehjelpsskrin på badet?

Pin itGrønne planter som bregne og grønnrenne trives også godt på badet.
Pin itAloe vera kan være ditt naturlig førstehjelpsskrin på badet.

Overvintring på badet

Som vi nevnte innledningsvis er den norske vinteren en utfordring for stueplantene. Så kanskje bør du vurdere å flytte litt på plantene dine i vinterhalvåret? La dem tilbringe kuldemånedene i varmere og fuktigere forhold på badet, og hente dem frem igjen når våren lokker med de første solstrålene.

Pin itDelikat hvit phalaenopsis orkide.
Pin itPå badet er det kort vei til vanning.

Hei og velkommen til oss

800 80 111
Åpningstider:
Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 16.00