eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Frisk opp hjemmet ditt med disse trendy plantene

Grønne planter er fortsatt trendy og har kommet for å bli i interiørbildet. Plantene bidrar til økt trivsel i hjemmet ditt på flere måter. Vi har plukket ut de fem mest trendy grønne plantene du bare må ha i huset akkurat nå.

Når det er grått og trist ute, er det ekstra fint å freshe opp innendørs med planter og blomster. Grønne planter går ikke av moten. De blir tvert imot bare mer og mer populære. Grønne planter skaper et bedre inneklima og gir økt ro og trivsel i hjemmet. De unge har fått sansen for grønne vekster og vil ha grønne oaser der de bor. Dette skaper en urban og kul atmosfære. Vi har plukket ut de 5 mest trendy grønne plantene du kan ha i huset akkurat nå.

1. Fiolinfiken (Ficus Lyrata)

Med sine flotte fiolinformede blad har fiolinfiken fått en ny vår som retroplante. Fiolinfiken kan gjerne få en lys plassering vinterstid, men bør beskyttes mot den sterkeste solen på sommeren. Planten bør gjennomvannes ved vanning, men må tørke lett opp mellom vanning. På grunn av sitt tropiske opphav liker planten høy luftfuktighet og kan gjerne dusjes.

Pin itTrendy fiolinfiken i sylinder gullpotte.

2. Monstera

Monstera, eller vindusblad, er en lettstelt og robust grønn plante. Monstera har fått en skikkelig renessanse de siste par årene, og er tatt frem fra glemselen som et aldri så lite trendikon blant de grønne plantene. Det er det store vakre bladverket som er spesielt hos Monstera. Den kan gjerne få en lys plassering vinterstid, men bør beskyttes mot den sterkeste solen på sommeren. La planten tørke lett opp mellom hver vanning, men gi den gjerne en dusj. Monstera er egentlig en tropisk liane med vakre grønne stengler.

Pin itMonstera er kul og veldig lettstelt.

3. Ficus Ginseng

Ficus Ginseng er en dekorativ plante med sin bonzailignende form og små grønne blader. Ginseng betyr rot på kinesisk og akkurat roten og stammen til Ficus ‘Ginseng’ er det som gir denne planten karakter. Ficus Ginseng liker å stå lyst, men ikke i direkte sol. La jorda tørke litt opp mellom vanning, men gjennomvannes grundig med romtemperert vann når det vannes.

Pin itGrønne planter passer godt på badet.

4. Kaktuser og sukkulenter

Sukkulenter og kaktus er supre planter på høsten og vinteren. De kommer opprinnelig fra solrike og tørre strøk, og dette er nettopp oppskriften på stell og plassering. De ønsker seg så mye sol og lys som mulig. De tåler godt noe begrensede lysforhold i vinterhalvåret, og det tykke voksaktige laget utenpå plantene gjør at de klarer seg fint i tørr luft. Dessuten kler de interiørbildet nå veldig godt. Her får man altså i pose og sekk.

Typisk for kaktus og sukkulenter er egenskapen til å magasinere vann. De kan klare seg uten vann i flere uker, nettopp fordi de lagrer vann i blad og stengler. Når de vannes bør de få en skikkelig rotbløyte, men de må tørke skikkelig opp mellom hver vanning. I vinterhalvåret skal de ha svært lite vann.

Pin itKaktuser og sukkulenter kommer i mange stilige former og fasonger.
Pin itSkap en røff stil med kaktuser.

5. Schefflera

Schefflera er en robust og lettstelt grønn plante. Schefflera har en spennende bladfasong som kan minne om fasongen på en paraply. Du kan ofte få schefflera med vakre flettede stammer. Schefflera kan gjerne få en lys plassering vinterstid, men bør beskyttes mot den sterkeste solen på sommeren. En lys plassering gir vakrest bladverk. Planten bør gjennomvannes godt, men må tørke lett opp mellom vanning.

Pin itSchefflera er tilbake i trendbildet.
Pin itOppstammet Schefflera er en høyreist og frodig plante.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00