eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Grønne planter bra for inneklima

Mange av oss liker å pynte med blomster og planter i hjemmet, men visste du at de grønne plantene også har evnen til å gi oss et bedre inneklima og samtidig øke vårt psykiske velvære?

Vi mennesker trives ekstra godt med grønne planter rundt oss. Forskning viser at mange grønne planter kan fungere som luftrensere. De får oss til å føle oss bedre både fysisk og psykisk. I tillegg er grønne planter blitt veldig trendy igjen.

Pin itBregne
Pin itSchefflera, eller paraplytre på norsk.

Inneklimaet oppleves bedre

For å spare energi bygger vi tette hus, og inneklimaet blir preget av tørr og dårlig luft. Med grønne planter i hjemmet kan inneklimaet forbedres. Plantene tilfører luften oksygen, og vi mennesker opplever at luftfuktigheten er bedre. Grønne planter er også kjent for å tiltrekke seg svevestøv og dempe støy. I tillegg skaper de et triveligere opg mer levende innemiljø.

Pin itArecapalme
Pin itGrønnrenne og Diffenbachia

Mindre stress og bedre konsentrasjon

Enkelte planter kan rense inneluften for flyktige organiske gasser som formaldehyd og benzen. Forskning viser at grønne planter kan redusere hodepine med hele 45 % og trøtthet med 32 %. Økt oksygeninnhold i luften reduserer dessuten stress, og øker konsentrasjon og kreativitet.

Pin itFredslilje
Pin itGummiplante

Ti på topp grønne planter

NASA har laget en ti-på-topp- liste over grønne planter med gode egenskaper når det gjelder luftrensing, luftfuktighet, stell og vedlikehold. Å ha ‘grønne fingre’ er ikke nødvendig for å få frodige planter. Det gjelder bare å huske på og ikke vanne for mye spesielt i vinterhalvåret.

• Bregne (Nephrolepis exalta) er en god luftfukter, og en meget god luftrenser, spesielt av formaldehyd. Krever mye vanning og bør dusjes ofte. Må ikke tørke ut.

Grønnrenner (Chlorophytum comosum) fjerner formaldehyd fra luften. En lettstelt plante som tåler både sol og skygge. Liker å få en dusj.

Eføy (Hedera helix) er en klatreplante som er spesielt god til å fjerne formaldehyd fra luften. Bør plasseres lyst.

• Svigermors tunge (Sansevieria trifasciata) renser luften for flere av de flyktige organiske gassene. Kan plasseres i full sol. Vær gjerrig med vanningen.

• Arekapalme (Chrysalidocarpus lutescens) kalles også gul palme eller sommerfuglpalme. Den avgir store mengder fuktighet til lufta, og er den aller beste planten når det gjelder å rense luften generelt for giftgasser. Jorden bør holdes jevnt fuktig. Dusjes ofte. Gjødsles regelmessig unntatt om vinteren.

Draketre (Dracaena) er spesielt god til å rense luften for formaldehyd. Jorden bør holdes jevnt fuktig. Dusjes ofte.

• Paraplytre (Schefflera arboricola) er en god renser av formaldehyd. Lettstelt plante. Trives i halvskygge, dusjes ofte. Sparsom vanning om vinteren.

• Gummiplanten (Ficus elastica) er spesielt effektiv til å fjerne formaldehyd fra lufta. Trives i halvskygge og bør holdes jevnt fuktig. Lite vann i vinterperioden.

• Bjørkefiken (Ficus benjamina) er en utmerket renser av formaldehyd. Trives i halvskygge og bør holdes jevnt fuktig. Lite vann i vinterperioden.

• Fredslilje (Spathiphyllum) tilfører luftfuktighet, og renser luften for alkohol, aceton, tricloroetylen, benzen og formaldehyd. Jorden holdes jevnt fuktig i vekstperioden. Gjødsle regelmessig, men mindre om vinteren. Fredsliljen trives best i halvskygge.

Pin itSvigermors tunge (Sanseviera)
Pin itYuccapalme, Dracaena og Schefflera

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00