Logg inn
eller
Registrer deg
Ved å opprette en konto hos oss vil du enklere kunne gjennomføre fremtidige kjøp, gi en raskere utsjekk i kassen og få full ordrehistorikk over alle bestillinger.
0 0,-

Ildtopp – en populær fargeklatt

Ildtopp er en av de mest solgte potteplantene vi har i Norge, og det er ikke vanskelig å skjønne. Denne robuste fargeklatten er blant de mest holdbare blomstrende potteplantene vi har. Den trives nær sagt hvor som helst og når som helst.

Ildtopp (Calandiva) kan skilte med et svært rikt spekter av blomsterfarger. Det har kommet mange fine sorter de senere årene. Varianter med fylte blomster har blitt veldig populære.

Trenger lite stell

Ildtopp er genial å bruke både inne og ute når det er vanskelig å vanne og stelle jevnlig. Ildtopp tåler opptørking, og egner seg derfor perfekt i ferietiden. Som medlem av sukkulentene  har den kjøttfulle blader og disse fungerer som vannlager. Planten bør vannes forsiktig og bør tørke opp mellom vanning.

De robuste egenskapene til ildtopp står i kontrast til plantens eksotiske opphav, som er på Madagaskar og Sør-Afrika. Ildtopp tåler alt fra 5 til 30 grader. Den står gjerne i direkte solstek, men takler også en mer skyggefull plassering.

Plant ildtopp ute om sommeren

I Europa brukes ildtopp mye ute om sommeren, og dette smarte bruksområdet har vi ikke helt utnyttet til det fulle i Norge. Hvis ildtopp plantes ut får den nok lys til å danne nye blomsterknopper og kan da blomstre til langt utover høsten. Varianter med enkle blomster er best egnet til utplanting.

Pynt gjerne sommerbordet med mini ildtopp

Hei og velkommen til oss

800 80 111
Åpningstider:
Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 16.00