Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Krukkeguide: Hvilken krukke skal jeg velge?

Når du skal velge nye krukker til terrassen er det et par ting du bør være oppmerksom på. Les vår krukkeguide og få med deg 5 nyttige tips på veien.

Nå er det tid for å begynne å plante sommerblomster i krukkene igjen. Kanskje du har lyst til å kjøpe noen nye krukker i år? Vi gir deg råd til hva du bør tenke på når du skal velge nye krukker til terrassen.

Tips 1: Velg riktig størrelse

Sommerblomster vokser svært mye i løpet av en sommersesong. Det er derfor lurt å plante sommerblomstene i store krukker eller potter som rommer så mye jord at plantenes røtter har nok plass til å vokse, samtidig som de skal kunne forsyne planten med vann og næring. Velg derfor heller få store krukker fremfor mange små. I store potter og krukker holder jorden bedre på fuktigheten, og du slipper å vanne så ofte.

Pin itVelg gjerne en serie utepotter i flere størrelser som f.eks våre Ecopots.

Tips 2: Velg krukke med hull i bunnen

Blomster og planter liker ikke å bli stående med røttene i vann. Med et litt lunefullt norsk klima med mye nedbør, er det derfor viktig at potter som blir stående ute i regnvær har propp i bunnen som kan tas ut slik at overskytende vann kan renne ut. For å beskytte gulvet potten står på, kan det være lurt å sette potten på en floor protector eller en skål. Mange utepotter har skåler som er i sett med krukken.

Pin itSett utepottene på en floor protector eller skål for å beskytte gulvet.
Pin itFloorprotector med hjul gjør at det også blir enklere å flytte krukken.

Tips 3: Velg stilige krukker

Velg krukker du synes er fine å se på. Det er meningen at krukkene skal pynte like mye som blomstene i dem. Hva man synes er fint er smak og behag. Her kan du se noen av de pottene vi i Mester Grønn har denne sommeren.

Tips 4: Velg frostsikre krukker

Et godt råd er å velge en frostsikker krukke. Mange krukker tåler ikke det harde norske vinterklimaet, og det er trist når man investerer i flotte krukker som kun holder en sesong. Men det er måten krukkene blir behandlet på som avgjør hvor godt de holder seg gjennom vinteren. Velg gjerne en krukke som har frostgaranti fra leverandøren. For at utepottene skal dekkes av frostgarantien er det viktig å ta vare på krukkene på riktig måte.

Pin itVåre Ecopots er frostsikre forutsatt at du behandler de på riktig måte.

Tips 5: Lett materiale

Ønsker du å ha mulighet til å flytte litt rundt på krukkene i løpet av sommeren, kan det være lurt å velge en krukke i lett materiale. Dette er spesielt nyttig hvis du f.eks. har plantet et oliventre, terrassepalme eller fikentre som du ønsker å ta vare på innendørs gjennom vinteren. Er det veldig vindfullt der du skal sette krukkene, kan det være lurt å velge en litt tyngre krukke. Alternativt kan du legge en tung stein i bunnen av krukka.

Til slutt er det viktig å legge 5-10 cm lecastein i bunnen av potta, velge næringsrik blomsterjord, gjerne torvfri jord, og huske å vanne og gjødsle regelmesig gjennom sommeren. Så er det bare å nyte bugnende blomsterflor på terrassen eller i hagen. Her kan du lese mer om hvordan du bør plante i krukkene dine.

Pin itEcopots er laget av resirkulert plast og er lette og håndterbare.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00