eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Krukkeguide: Hvilken krukke skal jeg velge?

Når du skal velge nye krukker til terrassen er det et par ting du bør være oppmerksom på. Les vår krukkeguide og få med deg 5 nyttige tips på veien.

Nå er det tid for å begynne å plante sommerblomster i krukkene igjen. Kanskje du har lyst til å kjøpe noen nye krukker i år? Vi gir deg råd til hva du bør tenke på når du skal velge nye krukker til terrassen.

Tips 1: Velg frostsikre krukker

Et godt råd er å velge en frostsikker krukke. Mange krukker tåler ikke det harde norske vinterklimaet, og det er trist når man investerer i flotte krukker som kun holder en sesong. Sørg for å kjøpe krukker som har frostgaranti fra leverandøren. For at utepottene skal dekkes av frostgarantien er det også viktig å ta vare på krukkene på best mulig måte.

Tips 2: Velg stilige krukker

Velg krukker du synes er fine å se på. Det er meningen at krukkene skal pynte like mye som blomstene i dem. Hva man synes er fint er smak og behag. Her kan du se noen av de pottene vi i Mester Grønn har denne sommeren.

Tips 3: Velg riktig størrelse

Sommerblomster vokser svært mye i løpet av en sommersesong. Det er derfor lurt å plante sommerblomstene i store krukker eller potter som rommer så mye jord at plantenes røtter har nok plass til å vokse, samtidig som de skal kunne forsyne planten med vann og næring. Velg derfor heller få store krukker fremfor mange små. I store potter og krukker holder jorden bedre på fuktigheten, og du slipper å vanne så ofte.

Pin itVelg gjerne en serie utepotter i flere størrelser.

Tips 4: Velg krukke med hull i bunnen

Blomster og planter liker ikke å bli stående med røttene i vann. Med et litt lunefullt norsk klima med mye nedbør, er det derfor viktig at potter som blir stående ute i regnvær har propp i bunnen som kan tas ut slik at overskytende vann kan renne ut. For å beskytte gulvet potten står på, kan det være lurt å sette potten på en floor protector eller en skål. Mange utepotter har skåler som er i sett med krukken.

Tips 5: Lett materiale

Ønsker du å ha mulighet til å flytte litt rundt på krukkene i løpet av sommeren, kan det være lurt å velge en krukke i lett materiale. Dette er spesielt nyttig hvis du f.eks. har plantet et oliventre, terrassepalme eller fikentre som du ønsker å ta vare på innendørs gjennom vinteren. Er det veldig vindfullt der du skal sette krukkene, kan det være lurt å velge en litt tyngre krukke. Alternativt kan du legge en tung stein i bunnen av krukka.

Til slutt er det viktig å legge 5-10 cm lecastein i bunnen av potta, velge næringsrik blomsterjord, gjerne torvfri jord, og huske å vanne og gjødsle regelmesig gjennom sommeren. Så er det bare å nyte bugnende blomsterflor på terrassen eller i hagen.

Pin itEcopots er laget av resirkulert plast og er lette og håndterbare.

Hei og velkommen til oss

800 80 111
Åpningstider:
Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00