eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Velg bievennlige blomster

Humler er sammen med bier noen av de viktigste insektene vi har for bestøvning av blomster og planter. Det ropes nå et varsko på grunn av redusert humlebestand både nasjonalt og internasjonalt.

Verdens matvareproduksjon er avhengig av disse søte, runde, bamselignende insektene, for mer enn 1/3 av den maten vi produserer er avhengig av bestøvende insekter. Det ropes nå et varsko på grunn av redusert biebestand både nasjonalt og internasjonalt.

Hva kan så du og jeg gjøre med det?
Oppfordringen er klar – plant blomster og planter som biene tiltrekkes av.

Her får du noen eksempler på blomster som biene liker ekstra godt:

Georginer og akeleie hjelper til å opprettholde bestanden av humler.

Det enkleste er det beste

Biene liker blomster med sterke farger som blå, fiolett, gul og dypt røde. De foretrekker blomster med enkle kronblader fremfor de med doble kronblader. Fylte kronblader gjør det vanskelig for biene å få tak i nektar, og det viser seg også at de blomstene med enkle kronblader generelt gir mer nektar.

«Råflyver»

Biene flyr langt på jakt etter blomster. Noen bier er blitt observert nesten 1 mil fra bolet. I tillegg er den en skikkelig «råflyver». Humla kan faktisk fly opptil 16 kilometer i timen.

¨Humler tiltrekkes de sterke fargene på solsikke og Campanula

Bli en bievenn

La Humla Suse er et idealistisk prosjekt med bred politisk og naturfaglig støtte. For å gi humlene bedre levekår i Norge, sprer de kunnskap om humlenes situasjon og om hvordan vi som enkeltpersoner kan bidra. Bli venn med La Humla Suse på Facebook , så vil du få informasjon om deres arbeid og hvordan du kan bidra til bedre kår for humlene i Norge.

Hei og velkommen til oss

800 80 111
Åpningstider:
Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00