Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Nyttige tips til deg som har kjøpt Caladium

Caladium har i løpet av kort tid blitt planteverdenens superstjerne mye pga sitt delikate og særs fotogene bladverk. Den finnes i utrolig mange ulike fargevarianter - så her finnes en for enhver smak.

Caladium er en en tropisk plante – det vil si at den liker varme, fuktighet og mye indirekte lys.

Pin itArcticgardener ønsker sammen med Mester Grønn og slå et slag for Caladium.

Slik steller du caladium

Caladium er ikke en tradisjonell grønnplante, det er faktisk en knoll. Det gjør at den trenger litt annerledes stell. Den krever endel stell og noe interesse for planter.

  • Vanning: Til forskjell fra de fleste andre grønnplanter, liker ikke Caladium å tørke. Det er en tropisk plante, så den trives best i litt fuktig jord. Gi den vann gjerne 1-2 ganger i uken.
  • Caladium er en knollplante, det er derfor lurt å ikke vanne den ovenfra. Vann derfor på skål med lunkent vann (eksotiske planter liker ikke kaldt vann).
  • Lys: Siden bladene er så tynne tåler ikke Caladium direkte sollys da den kan, som oss mennesker, bli solbrent. Sett den gjerne et lyst sted, men ikke midt i solsteken.
  • Temperatur: Tropiske planter som Caladium trives ikke ved for lave temperaturer. Alt under 15 grader kan bli litt for kaldt og den vil begynne å «furte».
Pin itCaladium er svært populær pga sine vakre baldtegninger.
Caladium finnes i uendelig mange flotte varianter.

Sett Caladium på oasis

Tropiske planter drikker mye vann om de får nok lys – så vårt beste tips er å sette Caladium på oasis i en potte – fylle på med vann og så drikker Caladiumen akkurat den mengden vann den ønsker. Ca en gang i uken etterfyller du med nytt lunkent vann.

La Caladium drikke vann nedenfra, enten fra oasis eller fra en skål med vann.

Caladium går i dvale om vinteren

Fordi Caladium er en knollplante går den ofte i dvale på vinteren. Det vil si at den mister blader, men våkner til liv igjen når vårsolen er tilbake. Dette gjør den for å samle all energien sin tilbake i knollene til neste år. Så dersom dette skjer når det begynner å bli mindre dagslys på høsten, så er det altså helt naturlig. For å utnytte dvalen best mulig så lagre den på et litt kjølig rom (ikke under 15 grader) og med lite lys. Da vil den komme med større og flottere blader neste vår.

Pin itSmå vaser med Caladium blader er fint som bordpynt eller på et dekorfat.

Bestill grønne planter på nett

Legg i kurv

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00