Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Orkidéer i mange varianter

Orkidéfamilien er verdens største plantefamilie og finnes i mange ulike varianter. Her presenterer vi litt av orkidéutvalget du kan finne i våre butikker.

Det finnes over 25 000 ulike arter av orkidé, og nye varianter foredles frem hele tiden.  Den mest populære av alle er Phalaenopsis. Kanskje ikke så overraskende da planten finnes i alle størrelser og farger, er lett å stelle, og har sesong hele året.

Pin itPhalaenopsis er den mest populære av våre orkidéer.

Orkidé – en tropisk plante

Mange orkidéarter lever naturlig i regnskogen der de henger i en trekone eller sitter fast på en stein. Disse plantene kalles epifytter. I tretoppene klynger plantene seg fast på porøse treslag for å prøve å skaffe seg livsviktig sollys. Plantene har også minimum med tilgang på næring, vann og humus, men luftfuktigheten er høy. Man skulle derfor tro at det ikke var mulig å få orkidéer til å trives i vårt varme og tørre innemiljø, men takket være moderne teknologi og kunnskap har planteforedlerne klart å dyrke frem nye sorter av orkidéer som er lette å stelle.

Lang tid i gartneriet

Å dyrke orkidéer er en lidenskap, og det ligger mye stell og omtanke bak orkidéproduksjonen. Visste du forresten at orkidéen Cymbidiumen har stått fire år i gartneriet før den selges, og at en orkidé som Phaphiopedilum har stått seks år i gartneriet før den kommer til salgs i våre butikker? Også har vi Vanda, hvor de største og eldste er opptil 12 år gamle før de kommer ut til salg i butikkene. Dette er noe å ha i bakhodet neste gang du handler med deg en orkidé hjem.

Vanda

Vanda er den mest ekslusive orkidéen på markedet. Vanda er varmekrevende og krever derfor mye fuktighet. Bør vannes to ganger i uken. Husk å hell av overflødig vann – Vanda liker ikke å stå lenge med røttene i vann.

Pin itVanda orkide

Cambria

Cambria blomstrer lenge og villig. Cambria liker å ha en fast plassering, og er glad i fuktighet og jevn vanning.

Pin itCambria orkidé

Paphiopedilum

Paphiopedilum er en spennende orkidé med sin karakteristiske blomsterklokke. Den er lett å dyrke, blomstrer trofast og er relativt lite lyskrevende.  Paphiopedilum har stått opptil 6 år i et gartneri før den selges i våre butikker.

Pin itPaphilopedilum orkidé

Miltonia

Miltonia er en orkidé som liker å ha det litt kjølig. Bør få ny jord én gang per år, men liker å stå med røttene litt trangt så du behøver ikke å bytte pottestørrelse så ofte.

Pin itMiltonia orkide

Dendrobium

Dendrobium vil ha god luftsirkulasjon og mye lys. Om sommeren bør den skygges mot direkte sollys for å unngå sviskader. Dendrobium trenger en del næring i løpet av vekstsesongen – gjødsling annen hver uke er best.

Pin itDendrobium orkidé

Oncidium

Oncidium er en av de mest lettstelte orkideene vi har, og den egner seg for nybegynnere.

Pin itOncidium orkidé

Cymbidium

Cymbidium kan være litt vanskelig å få til å sette nye blomster etter avblomstring, men til gjengjeld holder blomstene lenge, også som avskåren blomst.

Pin itCymbidium orkidé

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00