eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Primula – en frisk forsmak på våren

Nå er den endelig her, sesongens primula. Planten som varmer og får oss til å tenke på våren. Med sin rikelige blomstring og mange flotte farger, er primula en populær blomst.

Pin itSett gjerne flere primula sammen i en kurv eller potte.

Primula kommer av det latinske ordet primus, som betyr den første. Navnet kler planten godt, da primula er for mange den første blomstrende potteplanten de kjøper i det nye året. Med sin rikelige blomstring og mange flotte farger fra hele fargeskalaen, er primula en populær plante.

Pin itVårlig og frisk primula

Jo flere de er sammen

For å komme i vårstemning kan vi pynte opp med primula i herlige vårlige farger.  Blomstene til primula kan være enkle eller doble, store eller små, og finnes i mange ulike farger og fargekombinasjoner. Visse sorter har også en behagelig duft. Primula er en plante som tar seg godt ut flere sammen. Et stort fat eller en stor potte med flere planter, gir et frodig og fargerikt uttrykk. Et annet eksempel kan være å sette primula i en porselens fat sammen med småbladet eføy. Med enkle grep har du en følelse av vår i stuen.

Slik steller du primula

  • Plasseres lyst, men ikke i direkte sollys.
  • Lar du planten stå kjølig, står den lengre.
  • Holdes jevnt fuktig, men unngå at planten blir stående i vann.
  • Kan plantes ut når faren for frost er over.

Ekstra flott primula

Neslund Gartneri på Nøtterøy produserer over 50 000 primula for Mester Grønn.  I produksjonsperioden blir primulaene fulgt nøye opp av på gartneriet. Etter hvert som plantene utviklet seg blir «tyvskuddene» fra planten fjernet, noe som gjør at primula fra Mester Grønn blir ekstra store og jevne planter. Med en produksjon som består av en lang kjøleperiode, kniping av tyvskudd og god plass, får du en kompakt og fin primula med mange blomster og blomsterknupper.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00