eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Pynt med høstens vakreste planter

Har frodigheten og dermed prydverdien gått ut av sommerblomstene? Fortvil ikke – vi har fått inn mange flotte blomster og planter som gir liv, farge og glede til sensommerens krukker og potter.

Nå er det tid for å begynne på ny frisk med alle de flotte sensommerblomstene. Gi krukkene dine en oppfriskning med sensommerens flotte, fargerike blomster. Mange av blomstene vil klare seg helt til frosten kommer og kanskje lenger.

Hør gartnerens beste tips til hvilke planter som holder seg fint gjennom høsten:

Nå bugner det av vakre fargerike sensommerblomster i blomsterbutikkene. Vi har frilandskrysantemum i ulike farger, pyntekål med sine spennende bladformer, Pernettia med sine vakre bær i rosa og hvitt og lyng i ulike fomer og størrelser.

  • Tips: Sammen med de flotte blomstrende plantene kan det være fint å plante noen grønne eller sølvfargede planter som sølvkrans, Muhelenbechia, Dichondra ‘Silver Falls’ og Calocephalus.
Pin itCalluna lyng,frilandskrysantemum og celosia.
Pin itHyggelig landlig stil med lyng, frilandskrysantemum og pernettia.

Erica og Calluna lyng

Lyngvariantene Erica og Calluna er to populære høstplanter. Erica er intens og kraftig i fargen, men kun ettårig. Calluna blomstrer litt tidligere på høsten enn Erica, er flerårig og prydverdien er ekstra stor da blomstene sitter på gjennom vinteren. Lyng bør holdes jevnt fuktige, men med god drenering slik at de ikke blir stående i vann.

Pin itCalluna lyng kan holde seg vakker gjennom hele vinteren.
Pin itErica lyng i koselige kurv.

Pernettia med vakre bær

Pernettia er en fantastisk fin, ettårig høstplante som kommer med vakre bær i rosa, lilla og hvitt. Planten inneholder en naturlig «frostvæske» i cellene takket være et stoff som er nært beslektet med glyserol. Når andre planter visner på grunn av nattefrost, står Pernettia like fint og holder på bærene langt utover høsten og vinteren. Pernettia bør tørke lett mellom hver vanning og kan plasseres i både sol og skygge.

Pin itPernettia er vakker sammen med lyng og pyntekål.
Pin itHvit utepotte med pernettia gir et delikat uttrykk.

Pyntekål med spennende bladformasjon

Pyntekål er en populær, ettårig  høstplante. Med markante farger og spennende bladformer pynter den opp gjennom høsten og vinteren. Pyntekål tåler noe frost og kan beholde fargen hele vinteren. Den vannes kun hvis det er en tørr høst, trenger ikke gjødsel og kan plasseres både i sol og skygge. Blir den stående i vann vil bladene gulne.

  • Tips: Setter du pyntekål sammen med lyng, frilandskrysantemum eller eføy i en krukke, får du en dekorativ høstgruppe.

Sølvskimrende sølvkrans og Calocephalus

Sølvkrans og Calocephalus er flotte sølvskimrende planter som er svært holdbare. Sammen med høstlyng og pyntekål kan du skape flotte grupper som tåler frost og holder seg vakre til langt utpå høsten og vinteren.

Pin itDet er stilig med sort sammen med grå planter som f.eks Calocephalus.
Pin itStilig sølvkrans.

Asters og Hebe

Asters er en sentblomstrende staude i blå, lilla og rosa varianter. Asters er middels hardfør og kan overvintre i store deler av landet. Planten blomstrer mellom september og oktober, og bør derfor få full sol for at den skal rekke å blomstre før vinteren kommer. Asters trives best i næringsrik og jevnt fuktig jord, og kan med fordel deles annethvert år for å fornye veksten.

Hebe er en dekorativ høstplante både med og uten blomster. Med sine flotte blålilla blomster og mørke grønne blad er hebe et flott blikkfang til høstens krukker og potter. Hebe er en nøysom plante, men triver aller best i sol. Hvis du holder hebe jevnt fuktig vil den klare seg hel til frosten kommer.

Pin itFaregrike asters.
Pin itVakker lilla Hebe.

Hei og velkommen til oss

800 80 111
Åpningstider:
Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00