Logg inn
eller
Registrer deg
Ved å opprette en konto hos oss vil du enklere kunne gjennomføre fremtidige kjøp, gi en raskere utsjekk i kassen og få full ordrehistorikk over alle bestillinger.
0 0,-

Sett oliventreet ut om sommeren

Oliventre er en av våre mest trendy planter som gir deg en følelse av Middelhavet på din egen uteplass. Med sine sølvgrønne blader er oliventreet svært dekorativt både ute og inne.

Oliventrær kan bli svært gamle, og det sies at det finnes trær på Kreta som er over 2000 år gamle. Så gamle er nok ikke trærne vi har, men flotte er de i alle fall. De gir et moderne løft til terrassen eller inngangspartiet. Sammen med lavendel får du virkelig smaken av Middelhavet på din egen uteplass.

Pin itSkap deilig middelhavsstemning på terrassen med oliventrær og lavendel.

Slik steller du oliventre:

  • Oliventrær har dype, grådige røtter og krever hyppig og mye vann på tross av sitt opphav fra tørre, solrike strøk. Pass på å gi jevn vanning, men ikke så mye at treet blir stående med røttene i vann. Sett gjerne oliventreet i en grow-in selvvanningspotte.
  • På vinteren bør oliventreet stå inne, men sett det gjerne ut så fort faren for nattefrost er over.
  • Treet bør få mest mulig lys og stå på en plass som er sval. Temperaturen bør være kjølig, men ikke kjøligere enn ca 3⁰C, 3-10⁰C er best.
  • I løpet av vinteren kan oliventreet felle blad og se litt pjusk ut, men hold ut! Dette er en naturlig prosess for som regel skifter oliventreet bladene hvert tredje år. Hvis du klipper treet tilbake på våren og passer på at det får nok lys, vil treet skyte nye friske skudd og gro seg til igjen.
  • Treet bør gjødsles en gang per måned fra vår til høst – den skal ikke gjødsles om vinteren.
Pin itNår faren for nattefrost er over kan oliventreet settes ut.

Hei og velkommen til oss

800 80 111
Åpningstider:
Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 16.00