Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Skap tropisk stemning med Bougainvillea

Bougainvillea kommer opprinnelig fra Sør-Amerika og oser av tropisk sommerstemning. De fleste av oss kjenner den nok best fra middelhavslandene der den brer seg utover portaler og gelendere.

Blomstene på bougainvillea er egentlig små og lite spennende. Det er de store og sterkt iøynefallende rosa bladene rundt den lille blomsten som er det unike blikkfanget. Bladene kommer i mange spennende nyanser innen rosa og lilla, men bougainvillea kan også fås i farger som hvit og oransje.

Planten er varmekjær og bør få en lun og solrik plass. Egentlig er den en tropisk og omfangsrik lyngplante, men hos oss begrenser klimaet veksten. Den gjør seg godt når den får velte seg utover kanten av en ampel eller urne, og oser av tropisk sommerstemning.

Stelletips Bougainvillea

  • Plant Bougainvillea spectabile i en stor potte med mye god jord med langtidsvirkende gjødsel. Det bør være hull i potta slik at overflødig vann renner ut.
  • Bougainvillea elsker sol, så plasser den på et lyst og solrikt sted. Det er nemlig dette sterke sollyset den trenger for å få den dype fine lilla fargen.
  • Bougainvillea tåler fint å tørke litt. Blir den tørst er den utrolig til å lete opp vann ved hjelp av kjempelange røtter.
  • Den tåler ikke frost, så ta den med inn når høstkulda kommer. Sett den kjølig, men så lyst som mulig.

Vanligvis begynner den å blomstre i slutten av juli. Bougainvillea liker ikke å bli flyttet på og det er derfor vanlig at den kaster både blomster og blader dersom den blir flyttet. Men fortvil ikke om den ser både svidd og stusselig ut etter å ha blitt flyttet ut etter en lang vintersesong. Etter en måneds tid er den i gang med nye blader og friske skudd, og til slutt kommer årets blomster.

Pin itBougainvillea elsker å stå i direkte sollys.

Oppkalt etter en fransk admiral

Historien forteller at bouganvillaen først ble oppdaget av Jeanne Bare, elskerinnen til en fransk botaniker. Hun ble sneket om bord i et fransk skip av sin elskede botaniker Philibert Commercon, og ferden bar helt til Sør-America og Brasil. Botanikeren var første europeer til å beskrive planten. Det å smugle med seg en elskerinne ombord i den franske marinen var ikke populært så kanskje var det for å blidgjøre admiralen ombord, Louis Antoine de Bougganville, at planten til syvende og sist fikk sitt flotte navn.

Pin itDet er de rosa/lilla bladene som er Bougainvillaens unike blikkfanget.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00