eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

Slik unngår du at juletreet drysser

Lurer du på hva du kan gjøre for å unngå at juletreet drysser? Vi gir deg enkle tips om hvordan du steller juletreet.

Julekvelden nærmer seg med stormskritt og mange av oss skal snart ut å kjøpe juletre. Så kommer det årlige spørsmålet; hva slags tre skal jeg kjøpe og hva skal jeg gjøre for å unngå at treet drysser allerede etter noen få dager? Nedenfor gir vi deg enkle tips som gjør at du kanskje slipper å finne barnåler i stua langt ute på våren.

Enkle tips for å unngå at juletreet drysser:

  • La juletreet stå så kjølig som mulig (helst ute) inntil et par dager før det skal inn i stua.
  • Et par døgn før det inntar stua bør du sette det til avklimatisering i en garasje, kjeller etc så slipper alle treets livsfunksjoner å sjokkvåkne opp av dvalen direkte fra vinter til en varm stue. Et slikt sjokk vil kunne få treet til å sture litt og begynne å drysse.
  • Sag av noen cm nederst på stammen så en ny frisk snittflate lett kan trekke til seg vann.
  • Skyll gjerne også over med vann opp til 70 grader, det åpner ledningsvevet i stammen og unngår at kvaen størkner og tetter det igjen. Kvaen kan blokkere vannopptaket.
  • Kjøp en juletrefot som rommer godt med vann. Et stort tre i tørr varm stueluft krever mye vann, mye mer enn de fleste tror. Får ikke treet rikelig med vann vil det drysse.
  • Husk å etterfylle vann i juletrefoten etter hvert som juledagene går.

Synes du dette hørtes komplisert ut, så er kanskje juletre i potte noe for deg. Les mer lenger ned.

Pin itLa barna få være med og pynte juletreet.

Hvilket juletre skal jeg velge?

Det finnes mange varianter å velge i, alt fra vanlig grantre og furutrær til diverse edelgranvarianter. Noen juletrevarianter drysser mer enn andre – du får i grunnen det du betaler for. Vanlig grantre drysser nok mest, og er ofte den rimeligste varianten. På edelgranvariantene har barnålene bedre feste, og trærne drysser derfor mindre. En del av edelgranene har imidlertid ganske gråblått bar, og ser ikke like grønne og friske ut som grantrær. Normannsgranen går nok av med seieren med tittelen «du grønne glitrende tre». Normannsgran har en kombinasjon av greiner som holder godt på barnålene og har et mykt, grønt og blankt bar som tiltaler mange av oss.

Pin itJulegran i potte egner seg like fint ute som inne.

Velg et juletre i potte

Juletre med potte er også et alternativ som mange har begynt å sette pris på. Når treet får beholde rota så holder treet naturlig nok mye bedre på barnålene. Men treet trenger fortsatt mye vann. Det begynner å komme mange kule varianter av juletre i potte for salg, så her er det bare å velge og vrake. De vanligste variantene er Normannsgran, julegran, sedertre og stuegran. De er fine både i stuen og utenfor døra. Vintergrønt med pynt til bruk ute ser vi en sterk øking på i år, gjerne frostet, eller med lyslenker.

Pin itNormannsgran i potte har en lubben og fin fasong, og er like fin inne i stuen som ute ved inngangsdøren.
Pin itStuegran som egentlig ikke er en gran (Araucaria) er årets mest trendy juleplante.

Hei og velkommen til oss

800 80 111
Åpningstider:
Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00