eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Trendy med sukkulenter og kaktuser

Grønne planter har blitt et svært populært produkt, og nå er kaktuser og sukkulenter det hotteste du kan få av planter. De er både stilige og lettstelte og gir inspirasjon til det glade 70-tallet.

Pin itDet kommer kaktuser i mange spennende former og fasonger.

I kjølvannet av 70-tallsplantene ser vi at det er en økende interesse for kaktuser og sukkulenter.  I kombinasjon med fine blomsterpotter av glass, keramikk, stein og sand gir det en trendy og eksklusiv stemning. Betongliknende materialer og marmor kombinert med grønt har virkelig tatt av. Vi merker at det er en økende interesse for lettstelte planter, og det er enkelt for mange å lykkes med disse. Det er nesten bare en ting man kan gjøre feil, og det er å gi dem for mye vann. Det finnes et hav av varianter og størrelser av både sukkulenter og kaktuser, og de er utrolig kule både inne og ute.

Pin itSukkulentene skaper en rustikk følelse i rommet.
Pin itSukkulenter magasinerer vann og klarer seg i flere uker uten å bli vannet.
Pin itStilig med sukkulenter og kaktuser i terrarium.

Uten vann i flere uker

Typisk for sukkulenter og kaktuser er egenskapen til å magasinere vann. De kan klare seg uten vann i flere uker, nettopp fordi de lagrer vann i blad og stengler. Når de vannes bør de få en skikkelig rotbløyte, men de må tørke skikkelig opp mellom hver vanning. I vinterhalvåret skal de ha svært lite vann.

Sukkulentene kommer opprinnelig fra solrike og tørre strøk, og dette er nettopp oppskriften på stell og plassering. De ønsker seg så mye sol og lys som mulig. Mange forbinder sukkulenter med stueplanter. Men prøv dem ute om sommeren. De er både stilige og lettstelte blikkfang og et alternativ eller supplement til sommerblomster. I løpet av en normal norsk sommer trenger du kanskje å vanne dem et par ganger. De må imidlertid få god drenering, så røttene ikke blir stående i vann.

Pin itKaktuser kan også være stilrent og elegant, her i marmorpotte.
Assosiasjoner til prærien og cowboylivet, røff kurv er tøft til disse plantene.
Pin itKaktuser skaper en røff stil hjemme.
Pin itSukkulenter passer fint i røffe keramikkpotter.

Hei og velkommen til oss

800 80 111
Åpningstider:
Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00