Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Spørsmål og svar

Her kan du finne svar på mange av de vanligste spørsmålene vi i Mester Grønn får.

Generelle spørsmål

Er det mulig å bestille blomster for levering på døra?

Ja, vi har et stort utvalg av friske blomster og dekorasjoner som passer enhver anledning. Du kan velge selv om du vil hente blomstene i butikk eller få de levert på døra med en personlig hilsen.

Bestill blomster her: Bestille blomster på nett

Hvor i landet leverer Mester Grønn blomster og hva koster det?

Mester Grønn leverer blomster på døra i store deler av Norge. Gå inn på lenken under og tast inn postnummeret du ønsker å levere blomstene til, så ser du om vi har levering dit og hva det ev. koster. Vi leverer dessverre ikke til utlandet.

Finn ut hva det koster her: Hva koster levering av blomster på døra

Når er siste frist for å bestille levering samme dag?

Bestillinger gjort innen kl 13:00 på hverdager og kl. 11:00 på lørdager, kan leveres samme dag. Levering vil skje innen kl. 21:00.

Levering til begravelse/bisettelser og bedrifter har egne bestillingsfrister, og dette kan du lese mer om her:  Bestillingsfrister for levering på døra

Kan jeg bestille blomster på nett og hente de i butikk?

Ja, vi har en klikk & hent-løsning i nettbutikken. Finn din favoritt bukett blant alle blomstene vi har i nettbutikken, og velg «Hent i butikk» i handleløpet. Varene betales med kredittkort, Vipps eller Klarna Faktura når du legger inn bestillingen. Du kan selv velge hvilken Mester Grønn butikk du ønsker å hente blomstene og når du ønsker å hente de. Da vil blomstene stå ferdig pakket og klare for å bli hentet.

Hvordan fungerer kvalitetsgarantien?

Du skal være trygg på at blomster og planter kjøpt hos Mester Grønn alltid har den beste kvaliteten. Derfor har vi Kvalitetsgaranti. Vi bytter alle blomster og planter som ikke holder garantert kvalitet og levetid. Du kan lese mer om kvalitetsgarantien og forventet levetid på blomster og planter her.

Dersom blomsten ikke holder kvaliteten vi garanterer, erstatter vi den med en ny. Ta med varen og kvitteringen til butikken, så kan du velge mellom ny vare eller en tilgodelapp.

Du kan også velge å reklamere via vårt kontaktskjema her.

Hvor har Mester Grønn blomsterbutikker?

Vi har over 100 blomsterbutikker rundt om i landet fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. Du kan finne adresse og åpningstider til alle butikkene våre her: Mester Grønn blomsterbutikker

Stell av blomster

Hvordan får jeg blomstene til å holde seg friske lengst mulig?

Hovedtrekk for at avskårne blomster skal holde så lenge som mulig:

  • Stilkene bør renses for torner og blader som går ned i vasen. Disse har lett for å råtne og da skape bakterier i vannet.
  • Stilkene bør snittes ca 2 cm opp på stilken (roser og de fleste snittblomster bør skråsnittes, tulipaner og løkblomster bør snittes rett)
  • Bruk en ren vase (gjerne vasket med klor) med kaldt vann og blomsternæring
  • Dersom blomstene får stå kaldt om natten vil holdbarheten øke (OBS! Ikke under 4 grader)

Hvor lenge skal ulike blomster i utgangspunktet vare?

Hvor lenge blomster i utgangspunktet skal vare varierer veldig fra hva slags blomst det er snakk om. Roser skal normalt vare fra 7-12 dager. Tulipaner varer gjerne en god uke, men sjelden mer enn 10 dager.  Andre snittblomster varierer veldig, men alle avskårne blomster kjøpt i Mester Grønns butikker har en garanti på 5 dager. Les mer om kvalitetsgarantien og forventet levetid på blomster og planter her.

Hvorfor skal man snitte blomster?

Når blomstene tas opp av vann tørker den nederste delen av stilken noe inn. Blomstene klarer ikke trekke vann gjennom den tørre delen av stilken, så derfor er det viktig med et nytt snitt for å ‘åpne’ porene i stilken slik at sugerørene kommer ned i vannet.

Hvilke blomster skal skråsnittes, og hvilke kan snittes rett av? Hvorfor skal de snittes forskjellig?

Roser og de fleste avskårne blomster bør snittes svakt på skrå. Dette for å gi blomstene en større overflate å trekke vann fra, ettersom de trenger mye vann og næring.

Tulipaner og andre løkblomster bør snittes rett over, for å få en så liten trekkflate som mulig. Tulipaner og løkblomster springer fortere ut enn andre blomster, og trenger derfor mindre næring.

Hva slags type kniv skal man bruke når man snitter?

Når man snitter bør man bruke en skarp kniv uten tagger, gjerne med tynt blad, som en tapetkniv. Det er viktig å vaske kniven etter bruk, gjerne med klor, for å unngå bakterier allerede i snittet. I alle Mester Grønn butikkene kan du få kjøpt  snittekniver som egner seg perfekt for å snitte blomster.

Kan man snitte så langt opp på stilken man vil?

Vi anbefaler å snitte ca. 2 cm opp på stilken. Det er ingenting i veien for å snitte høyere opp om man ønsker at stilkene skal være kortere.

Hvorfor bør man ta bort blader nederst på stilken?

Vi anbefaler at blader og torner som går ned i vannet fjernes. Dette fordi blader har lettere for å råtne i vannet. Det skaper mer bakterier i vannet, noe som igjen fører til kortere levetid på de avskårne blomstene.

Hva slags temperatur bør det være på vannet i blomstervasen?

Vi anbefaler at man bruker så kaldt vann man får ut av springen til alle avskårne blomster. I varmt vann utvikler bakteriene seg raskere, noe som senker levetiden på blomstene. Mange mener at varmt vann får blomstene til å springe ut, men hos Mester Grønn får du alltid holdbarhetsmiddel tilpasset blomsten du kjøper. Dette sørger for at blomstene springer best mulig ut og holder lengst mulig.

Skal man skifte vann i blomstervasen etter hvert?

Normalt holder det å etterfylle vann etter hvert som blomstene drikker. Dersom vannet blir grumsete (pga. bakterieinnhold i vannet) kan man bytte vann.

Har det noe å si hva slags type vase man bruker?

Så lenge vasen er ren (desinifisert/vasket) og ikke lekker vann kan den brukes. Det blir ofte pent når man bruker en vase som er x-formet, slik at blomstene får litt plass å springe ut på. Lurer du på hva slags vase du skal velge, kan du få gode tips i vår vaseguide.

Hvor bør en blomstervase med avskårne blomster helst stå?

Avskårne blomster springer fortere ut jo varmere og lysere de står, så dersom man ønsker å bevare blomstene så lenge som mulig bør man sette de litt inn i rommet, og gjerne kjølig om natten. (OBS! Ikke under 4 grader.)

Hvor tett kan blomster stå sammen i vasen?

Det er ikke noe problem for roser å stå tett sammenbundet, så lenge de har litt plass å springe ut på. Det er bare nydelig med en kjempebukett med mange roser! Det man derimot bør være obs på er å sette roser sammen dersom de er fuktige, f.eks. ved at noen har sølt vann på dem eller liknende. Da kan fuktskade hos en rose smitte over til en annen. Det samme gjelder tulipaner – så lenge de har litt plass å springe ut på kan man godt sette dem tett sammen.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00