Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Utvider peonsesongen med norske peoner

Peoner er norges mest populære blomst når den er i sesong. Mester Grønn lanserer norskproduserte peoner og er med på å utvide sesongen for peoner.

Høsten 2013 plantet De Haes Gartneri på Jevnaker de første peonene på oppdrag fra Mester Grønn. Disse er nå klare for å erobre det norske markedet. Fordelen med de norskproduserte peonene er at de er modne for salg akkurat når sesongen for de utenlandske peonene er ferdig. – Det innebærer at vi får utvidet sesongen for peoner, noe svært mange av våre kunder vil sette store pris på, sier Erling Ølstad, administrerende direktør i Mester Grønn.

Pin itGartner Arvid Udo d Haes og hans kone gleder seg til å fylle det norske markedet med norskproduserte økologiske peoner.

Norges mest populære sesongblomst

De første peonene kommer allerede i begynnelsen av april fra landene rundt Middelhavet, før sesongen normalt avsluttes i slutten av juni. Peon har blitt Europas mest populære sesongblomst, og er særlig ettertraktet til bryllup og arrangementer, men også som blomster i vase, hvor den folder seg ut med sine store vakre blomster i fargene hvitt, rosa og dyp burgunder.

Utvider peonsesongen

På grunn av peonens popularitet har det vært ønske om å utvide peonsesongen. Derfor ble det plantet et lite prøvefelt på ca. 300 m2 høsten 2013 hos De Haes Gartneri på Jevnaker. Det ble allerede første året konstatert at peonene blomstret 14 dager til 3 uker senere enn resten av Europa, og det ble derfor i 2014 plantet ca. 15 000 planter på 7 dekar. Peonene må stå og vokse i ca. 3 år før blomstene kan høstes for salg. Men nå er de klare for å erobre det norske markedet. Peonene er økologisk produsert og de første peonene kommer i Mester Grønn sine butikker i uke 27/28.

Pin itVakre Sarah Bernhardt peoner er de mest populære peonene.

Økologisk produksjon

De Haes er et Debio godkjent gartneri som i hovedsak produserer økologisk eføy og nettsalg av økologiske hageplanter. Deres erfaring med bruk av naturgjødsel og kunnskap om viktigheten av et sterkt rotsystem har gjort at peonåkeren på toppen av Jevnaker i dag står like flott som det man finner i Europa.

Pin itPeoner er snart klare for å høstes.
Pin itPeonåkeren på Jevnaker.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00