Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Mester Grønn først med norske økologiske peoner

Peoner er Norges mest populære blomst når den er i sesong. Nå lanserer Mester Grønn norskproduserte peoner for første gang, og er med på å utvide sesongen for peoner.

Høsten 2013 plantet De Haes Gartneri på Jevnaker de første peonene på oppdrag fra Mester Grønn. Disse er nå klare for å erobre det norske markedet. Fordelen med de norskproduserte peonene er at de er modne for salg akkurat når sesongen for de utenlandske peonene er ferdig. – Det innebærer at vi får utvidet sesongen for peoner, noe svært mange av våre kunder vil sette store pris på, sier Erling Ølstad, administrerende direktør i Mester Grønn.

Pin itGartner Arvid Udo d Haes og hans kone gleder seg til å fylle det norske markedet med norskproduserte økologiske peoner.

Norges mest populære sesongblomst

De første peonene kommer allerede i begynnelsen av april fra landene rundt Middelhavet, før sesongen normalt avsluttes i slutten av juni. Peon har blitt Europas mest populære sesongblomst, og er særlig ettertraktet til bryllup og arrangementer, men også som blomster i vase, hvor den folder seg ut med sine store vakre blomster i fargene hvitt, rosa og dyp burgunder.

Ønsker å utvide peonsesongen

På grunn av peonens popularitet har det vært ønske om å utvide peonsesongen. Derfor ble det plantet et lite prøvefelt på ca. 300 m2 høsten 2013 hos De Haes Gartneri på Jevnaker. Det ble allerede første året konstatert at peonene blomstret 14 dager til 3 uker senere enn resten av Europa, og det ble derfor i 2014 plantet ca. 15 000 planter på 7 dekar. Peonene må stå og vokse i ca. 3 år før blomstene kan høstes for salg.

De Haes er et Debio godkjent gartneri som i hovedsak produserer økologisk eføy og nettsalg av økologiske hageplanter. Deres erfaring med bruk av naturgjødsel og kunnskap om viktigheten av et sterkt rotsystem har gjort at peonåkeren på toppen av Jevnaker i dag står like flott som det man finner i Europa.

Se innslag fra NRK Dagsrevyen her.

Pin itPeoner er snart klare for å høstes.
Pin itPeonåkeren på Jevnaker.

Ønsker eksport til Europa

Mester Grønn ønsker å være med og bidra til utvikling av norsk landbruk og satser på peoner.

-Vi ser en betydelig mulighet for norsk peonproduksjon for eksport fremover, sier Ølstad i Mester Grønn. Prisene på peon er høye også ute i Europa, og vi har de klimatiske forholdene som skal til for å levere når alle andre har avsluttet sin sesong. Bare fra England har det kommet forespørsel om 600 000 stilker til en kunde opplyser Ølstad, gitt at vi kan levere etter at den Engelske peonsesongen er over.

Gjennom de siste forhandlingen med EU om landbruksprodukter fikk Lanbruks- og Matdepartementet gjennomslag for null toll på peon inn i EU, noe som er helt avgjørende for å bygge opp peonproduksjon i Norge til en ny eksportnæring. Peonproduksjon i høyereliggende og kaldere strøk kan utvikles til å bli en betydelig inntektskilde for landbruket bare det gjøres riktig og det produseres en tilsvarende kvalitet som De Haes Gartneri nå gjør fra Jevnaker, avslutter Ølstad.

De første norske peonene kommer i Mester Grønn sine butikker i uke 28.

Pin itVakre Sarah Bernhardt peoner er de mest populære peonene.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00