Frisk opp inne med frodig hortensia

Frisk opp inne med frodig hortensia

Januar er tiden for å friske opp med noe nytt på stuebordet, og hva passer vel bedre enn frodig hortensia i vårlige farger.

Med sine store blomsterklaser i mange ulike sarte farger er hortensia et fantastisk syn. Ikke bare er denne planten vakker å se på, men i tillegg passer den også ypperlig som en gaveblomst eller en vertinnegave.

Fargerik og frisk hortensia

Fargerik og frisk hortensia.

Slik steller du hortensia

  • Hortensia er en plante som trenger lys og mye vann. Planten trives best når den får jevn fuktighet, men røttene må ikke bli stående i vann.
  • Gjødsles med svak næringsoppløsning i vannet under hele vekstperioden.
  • Hortensia trives godt i vanlig stuetemperatur, men kan også stå noe kjøligere. Ved litt kjøligere temperatur vil blomstringstiden kunne forlenges.
  • I slutten av mai, eller når fare for frost er over, kan du sette hortensia i en krukke eller i et bed på en plass i halvskygge. Når høsten igjen melder sin ankomst, er det på tide å flytte planten innendørs, for stuehortensia tåler ikke frost.
Hortensia

Hortensia er også en fin gave å gi bort.

Kan bytte farge

Mange blir overrasket når de ser at den blå hortensiaen gradvis skifter farge til rosa. Plantens blomsterfarge avhenger av jordens kjemiske surhetsgrad som vi måler i pH. Er planten dyrket ved lav pH vil blomsterfargen bli blå eller lilla. Er derimot blomsterfargen rosa eller rød, er planten dyrket ved høy pH. Ønsker du å beholde den intense blå fargen er det viktig å passe på at jorden har en lav pH. Gjødsel som virker pH-reduserende på jorda kan være en god hjelp.

blå hortensia
rosa hortensia

Mange blir overrasket når de ser at den blå hortensiaen gradvis skifter farge til rosa.

Bestill blomster til stuen

Vi tror du også vil like