Produksjon ranunkler i italia

Ranunkler dyrket med kunnskap og kjærlighet

Langs «blomsterrivieraen» i San Remo-området i Italia, dyrkes ranunklene du får kjøpt hos Mester Grønn. De fleste mindre familiegartneriene i regionen driver med produksjon av denne utrolig populære blomsten, som allerede i januar bringer de første vårtegnene til norske hjem.

Ideelt klima

Den smale kyststripen mellom Middelhavet og utløperne til de Liguriske alpene er beskyttet både mot kalde nordlige luftdrag fra fjellene, og intense snø og frostperioder. Middelhavet sørger for et stabilt og mildt klima hele året. Her klarer de fleste av de kjente vårblomstene seg veldig fint om vinteren.

Produksjon ranunkler italia
Bilde uten navn

Det er svært gunstig klima i området for produksjon av ranunkler.

Miljøvennlig, men arbeidskrevende produksjon

Ranunklene plantes ofte i bed på friland, bare beskyttet av netting mot hagl. Bare en tredjedel av ranunkelproduksjonen foregår i veksthus. Det er formeringen og planting av nye eller spesielle sorter som gjøres i veksthusene. Men i Liguria finnes det nesten ingen veksthus som må varmes opp. Produksjonen blir styrt med tilførsel av gjødsel, lufting og skygging.

Det første gartnerne må gjøre i løpet av august måned er å rense jorda og fjerne planterester. Så blir knollene satt mellom september og november. Arbeidet med plantingen er møysommelig, og det er ikke sjelden at et gartneri setter mer enn 10 000 stykker for hånd i løpet av en måned. Kvaliteten og størrelsen på knollene bestemmer mye av kvaliteten og holdbarheten til den ferdige snittblomsten.

Etter plantingen må det sjekkes nesten hver dag etter sykdommer og skadedyr. Gartneren ser først og fremst på om bladverket er tett, friskt og mørkegrønt. I dagens produksjon er bruken av kjemiske plantevernmidler sterkt redusert, og gartnerne satser på biologiske hjelpemidler.

Italianske gartnere ranunkler

Italienske gartnere dyrker ranunkler med kunnskap og kjærlighet.

Ranunkelsesong fra januar til april

De første Ranunklene kan høstes allerede i oktober, men hovedsesongen starter så smått i januar og varer ut april. Høstingen skjer også for hånd, og er et arbeid som krever gode rygger!

Så når du nyter en bukett vakre ranunkler hjemme hos deg, send en liten takk til de dyktige italienske gartnerne. De gjør en fantastisk jobb gjennom hele året for å dyrke fram ranunklene fra unnselige knoller til fargerike skjønnheter.

Våre ranunkler er dyrket med kunnskap og kjærlighet. Garantert.

ranunkler med eukalyptus

Vakre ranunkler med eukalyptus.

Vi tror du også vil like dette