Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Dette kjerringrådet tar livet av orkidéen din

–Noen kjerringråd er gode, andre er utdaterte, og det rådet som sier at orkidéer kun trenger et eggeglass med vann i uka er helt feil, sier Kari Brekke, gartner hos Mester Grønn. Hun opplever at mange synes det er vanskelig å vite hvordan man skal behandle eksotiske orkidéer.

Gjennomskylles ukentlig

–Det er ingen heksekunst å få orkidéer til å trives. De skal vannes et par ganger i uken med lunkent vann. Men i stedet for å vanne på tradisjonelt vis ved å helle vann i potten, så skal orkidéens røtter gjennomskylles, forklarer Brekke. Det går også an å dyppe røttene ned i en bøtte med lunkent vann og la planten stå i 5- 10 minutter for å bli skikkelig gjennomvåt. Men husk at den ikke liker å bli stående med røttene i vann. Vanskeligere er det altså ikke.

Pin itGi orkidéen en skikkelig gjennomvanning et par ganger i uken.

Mye lys og mye varme

Plasserer du orkidéen slik at den får mye lys fra vinduet, uten å stå i direkte sollys, er mye av jobben allerede gjort. Den trives også best når det er godt og varmt, helst mellom 18–24 grader. Sper du på med gartnerens vanningstips, så har du en sikker oppskrift på hvordan du skal behandle den vakre planten.

Fire vanningstips som får orkidéer til å stortrives:

  1. Orkidéer skal ha en skikkelig gjennomvanning et par ganger i uken.
  2. Bruk lunkent vann. Orkidéer er vant til tropiske temperaturer.
  3. La aldri røttene bli stående i vann.
  4. Bruk gjerne en sprayflaske til å dusje orkidéen et par ganger i uka.

Imitér naturen

–I naturen vokser planter der forholdene er optimale. Orkidéer vokser i tropiske strøk, der det ofte kommer et kraftig regnskyll midt på dagen, så du kan gjerne dusje hele planten godt med en sprayflaske et par ganger i uken i tillegg til å vanne den. Da vil den strutte av lykke, tipser gartneren.

Pin itOrkidéene elsker å stå i rom med god varme og mye lys.

Kvalitetsgaranti på orkideer

Vi kan kalle oss Orkidémester for våre orkidéer har lenger blomstringstid. Vi har kvalitetsgaranti på alle blomster og planter, og garanterer 6 ukers blomstringstid på orkidéer.  Vi bytter alle blomster og planter som ikke holder garantert kvalitet og levetid.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00