Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Slik lykkes du med tempeltre (Ginkgo Biloba)

Tempeltre, eller Ginkgo biloba, er et vakkert tre med spesielt vakre blader. Treet har eksistert på jorda i over 200 millioner år, og har dermed bevist at det er istand til å overleve svingninger klima og konkurranse fra andre arter.

Ginkgo er antatt å være den plantearten som har eksistert lengst tid på jorden. Det fins fossiler av bladavtrykk som er 230 millioner år gamle. Charles Darwin ga treet en fantastisk beskrivelse «Et levende fossil» Det kan bli 40 meter høyt og det fins eksemplarer som er 3 500 år gamle.

Ginkgo treet har lenge vært dyrket som et hellig tre i Kina og Japan, men var opprinnelig viltvoksende i Guizhou provinsen i Kina. Ginkgo biloba ble dyrket ved templene på grunn av sine antatt hellige egenskaper, derav det norske navnet Tempeltre.

Ginkgos overlevelsesevne viste nye sider etter at atombombene falt i Hiroshima. Bare 1-2 km unna eksplosjonsstedet overlevde Ginkgo-treet, der alt annet liv var utslettet i flere titalls kilometers radius.

Pin itTempeltreet kan bli over 2000 år gammelt, men bruker lang tid på å utvikle seg til et høyt tre. Foto: Hageniboks.no

Slik steller du tempeltre

  • Ginkgo biloba kan overvintre i lune strøk hvis det plantes i bakken. Den første vinteren kan være kritisk, så dekk gjerne til litt ekstra, og gi planten en lun plassering.
  • Innendørs må Ginkgo få en lys og ikke alt for varm plassering, men gjennom sommeren vil en Ginkgo helst stå ute.
  • Vanning: Det må holdes jevnt fuktig på sommeren.
  • Har du plantet Ginkgo i en krukke, bør den tas med inn når nattefrosten kommer. Sett den gjerne kjølig og frostfritt gjennom vinteren.
Tempeltre selges både som oppstammet tre og som mindre planter.

Brukes som naturmedisin

Ginko biloba er klassifisert som legemiddel, og selges i Norge som godkjente naturmiddelpreparat. Noe av det aller mest spennende i dag er kanskje at planten er sentral i forskning på medisin mot alzheimer, fordi planten har en unik evne til å akselerer tilgang av blodsukker til hjernen.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00