Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Slik lykkes du med praktspragle

Praktspragle er en av årets mest trendy planter. Med sine fantastiske bladtegninger i ulike farger er det ikke rart at også nye generasjoner nå trykker praktspragle til sitt bryst.

Med sine fargerike blader og snodige former inntar praktspraglen igjen landet. Mange husker den fra bestemors stuevinduer, men praktspragle er så mye mer. Den finnes i et nesten uendelig antall varianter med sprikete og nesten glatte blader, og et fargespekter som inkluderer det meste fra selvlysende gulgrønn, forfriskende rosa, mørke farger i grønn, sort og lilla, for ikke å snakke om de gyldenbrune. Og det beste av det hele, dette er en plante man ikke trenger omfattende plantekunnskaper for å holde fin sommeren gjennom. Bland gjerne praktspragler i sommerkrukken sammen med sommerblomstene.

Pin itPlant gjerne praktspragle sammen med andre sommerblomster i krukkene.

Populært med dekorative blader

Vi har sett utviklingen lenge nå – planter med dekorative blader er populære. De blir elsket for sine flotte bladtegninger og farger, mer enn for blomstene. En av årets store er praktspragle. Det er morsomt å se hvordan den slår an hos et bredt spekter av plantekjøpere – fra de eldste, som husker den fra mor og bestemor, til de yngste som ikke kjenner denne planten, men som lar seg fascinere av alle formene og fargene praktspraglen har.

Pin itPraktspragle har fargerike blader og snodige former.

Stelletips praktspragle

Det finnes svært mange sorter og varianter, men felles for mange er at de holder seg penere om vi fjerner blomsterknoppene. Praktspragle er dermed en bladplante med høy dekorasjonsverdi i seg selv.

Praktspragle har en kraftig og frodig vekst og trenger derfor både god plass til røttene, mye vann og næring gjennom sommeren.

  • Plant den gjerne i en stor potte slik at røttene får god plass til å vokse gjennom sommeren.
  • Holdes jevnt fuktig
  • Gjødsles jevnlig gjennom sommersesongen.
  • Plasseres gjerne lyst og lunt, men ikke i direkte sollys.
  • Den trives i god sommertemperatur. Du bør ikke plante den ute før temperaturen er ca 10 grader. Ved 3-4 grader og vind vil plantene kollapse. Planter som har stått ute hele sommeren vil tåle temperaturer ned mot null, og de står fint fram til frosten kommer.

Vokser seg stor og frodig

Praktspragle har mange navn i Norge, men på fagspråket kaller vi den Solenostemon eller Coleus. Dette er en praktfull plante som vokser villig, som lett kan fornyes og tåler å klippes ned. Får den vokse fritt kan den ofte bli en meter høy. Sortene vi lager i dag, er langt mer solide enn de som bestemor hadde. Du kan fint sette den ut om sommeren i en potte på terrassen, og den kan stå ute helt til tidlig høst. Man skal likevel passe godt på, den er ingen vårplante og må få tilbringe våren inne i vinduskarmen frem til døgntemperaturen passerer ti grader.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00