Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Slik steller du Hortensia

Ingen kan måle seg med hortensia når det kommer til bugnende blomstring. Overdådige og store blomsterklaser i en fargeskala fra hvit, lilla, rosa, og til himmelblå. Det har gjort hortensia til en av verdens mest populære potteplanter.

Hortensia er en allsidig plante som fås kjøpt både som stueplante, uteplante og snittblomst.

Stelletips hortensia

  • Plassering: Hortensia trives best ved å stå så lyst som mulig, den tåler også noe direkte sollys.
  • Vanning: Hortensia må aldri tørke ut, men den må heller ikke stå i vann lenger enn ca 30 min. Den bør bøttevannes.
  • Et godt tips er å sette hortensia i grow-in selvvanningspotte. Potten er laget av et unikt materiale som regulerer vanntilførselen til plantene, slik at du ikke trenger å vanne så ofte.
  • Temperatur: Hortensia trives i stuetemperatur, men kan også settes noe kjøligere for å forlenge blomstringstiden. Når faren for frost er over på våren kan den plantes i hagen.
  • Næring: Vi anbefaler gjødning med surjordsnæring hver 14. dag fra februar til oktober. Denne næringen er spesielt godt egnet for hortensia og finnes i to ulike størrelser; flytende som egner seg til stuehortensia og granula som egner seg til hagehortensia.

Kan endre farge

Blomstens farge avhenger av jordens pH-verdi. Er planten dyrket i lav pH (surt) vil blomsterfargen bli blå eller lilla. Er derimot blomsterfargen rød eller rosa er planten dyrket i en alkalisk jordblanding (høy pH). De hvite hortensiaene påvirkes ikke av jordens surhet.

Pin itJordens pH-verdi avgjør om blomsten blir rosa eller blålilla.

Mester Grønn kvalitet

Mester Grønns hortensia er produsert under de beste forhold hos dyktige gartnere i Norge.  En lang kjøleperiode før blomstring er viktig for å få kraftige planter med mange blomster.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00