Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Slik får du krydderurter til å vare lenge

Vi elsker å ha friske urter tilgjengelig når vi skal lage mat. De lukter og smaker deilig, og setter en spiss på de fleste retter. Men ikke alle er like enkle å få til å vare lenge. Her får du noen tips om hvordan du kan lykkes med krydderurter og hva de kan brukes til i matlagingen.

Pin itKrydderurtene våre fra italia er ekstra kraftige og smaksrike.

Sett urtene i grow-in selvvanningspotte

Generelt er urter litt sarte vekster, som trenger jevn tilgang på passe mye vann. Derfor er grow-in selvvanningspotte helt optimalt for urter. Potten sørger for at urtene får jevn tilførsel av vann.

Et annet alternativ er å ta med seg krydderurtene ut på terrassen og plante de sammen i en stor potte. Krydderurter som er lette å få til er gressløk, timian, oregano og persille. Alle disse kan overvintre her i Norge. Rosmarin og mynte er også ganske enkle, men trenger litt mer oppfølging. Husk å gjødsle krydderurtene jevnlig enten hver 14. dag med flytende gjødsel, eller med langtidsvirkende gjødsel.

Pin itKrydderurter er tørste og holder seg bedre i grow-in selvvanningspotte.

Timian

Timian er en av våre eldste krydderurter, og kan høstes gjennom hele sommeren. Timian er nydelig i nær sagt alle matretter: Sauser, supper,  kjøtt, fisk, potet- og rotgrønnsaker, og sammen med kjøtt. Men den bør brukes med forsiktighet pga. den kraftige smaken. Timian er fristende og velegnet på kjøkkenbenken, terrassen og i hagen.

Stelletips: Plassering inne bør være solrik, og planten må vannes hyppig. Timian er flerårig og kan overvintre på Sør – og Østlandet, og kyststrøk opp til Nordland.

Oregano

Kan brukes i pizza, kjøtt, tomat og pastaretter. Urten er også super til grillet fisk og grønnsaks – og salatretter. Oregano kalles også Bergmynte.

Stelletips: Plassering inne bør være solrik, og planten må vannes hyppig. Flerårig krydder og et nydelig og nyttig innslag i hagen. Planten kan overvintre i store deler av landet hvis den plantes i bakken.

Pin itTimian
Pin itOregano

Rosmarin

Rosmarin er en av våre mest anvendelige urter. Den kan brukes til kjøtt, særlig lam, gryteretter, sauser, ovnsstekt og grillet laks, ris, egg-retter, epler, eddik og olje. Velegnet på kjøkkenbenken, terrassen og i hagen.

Stelletips: Plassering inne bør være solrik, og planten må vannes hyppig. Kan overvintre på sør – og østlandet, hvis den plantes i bakken.

Rosmarin er spesielt godt i mange kjøttretter.

Mynte

Mynte er en svært anvendelig urt til blant annet lammekjøtt, fiskeretter, grønnsaker, kryddersmør og desserter. Mynte er også super som smakstilsetning i kalde og varme drikker. Mynte har en herlig forfriskende duft av mint, og er super på kjøkkenbenken, på terrassen eller i hagen.

Stelletips: Plassering inne bør være solrik, og planten må vannes hyppig.  Mynte kan overvintre i lune strøk.

Sitronmelisse

Sitronmelisse er ypperlig i alle typer salater, til frukt, i sauser, til fiskeretter, i desserter og som pynt på kaker. Sitronmelisse er også super som smakstilsetning i kalde og varme drikker. Blomstene er rike på nektar, derfor er urten viktig for biene.  Sitronmelisse er en frisk og delikat urt på kjøkkenbenken, på terrassen og i hagen.

Stelletips: Plassering inne bør være solrik, og planten må vannes hyppig.

Pin itMynte
Pin itSitronmelisse

Kruspersille

Kruspersille har en mild fin smak, og kan brukes, i rikelig omfang, i supper, sauser, smør, kjøtt og fisk. Den er velegnet sammen med andre urter og hvitløk. Kruspersille kan høstes gjennom hele sommeren og er fristende og velegnet på kjøkkenbenken, terrassen og i hagen.

Stelletips: Plassering inne bør være solrik, og planten må vannes hyppig. Kruspersille er en toårig og robust plante, hvis den plantes i bakken. Persille kan både fryses og tørkes.

Salvie

Salvie bør helst høstes før blomstring. Salvie har i århundrer vært brukt som legeplante. Salvie betyr nettopp ‘å helbrede’. Salvie har konserverende egenskaper, derfor brukt i pølse og kjøttprodukter. Den dreper bakterier i kjøtt når den får koke med. Brukes i små mengder på grunn av den kraftige smaken.  Fin i oljer og eddik.

Stelletips: Plassering inne bør være solrik, og planten må vannes hyppig. Salvie er en flerårig krydderurt, og er et nydelig og nyttig innslag i hagen. Hvis den plantes i bakken kan den overvintre på Sør – og Østlandet.

Pin itKruspersille
Pin itSalvie

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00