eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Slik steller du primula

Primula kommer av ordet «primus» som betyr først, fordi den blomstrer tidlig. Denne gnistrende fargeklatten av en plante gir oss en herlig følelse av vår på forskudd.

Ofte er primula den første planten vi kjøper på nyåret, etter at julen ryddes ut av stua. Flere primula sammen på et fat eller i en stor potte er et flott syn  – da kommer blomstenes fargesprakende flor til sin rett.

Pin itPrimula kommer i mange ulike farger

Stelletips for primula

Kort holdbarhet er et rykte primula har slitt litt med, men her finnes det noen enkle tips som gir en både lengre og bedre opplevelse.

  • Plasseres lyst, men ikke i direkte sollys
  • Lar du planten stå kjølig, står den lengre
  • Holdes jevnt fuktig, men unngå at planten blir stående i vann
  • Trenger ikke gjødsel
  • Kan plantes ut når faren for frost er over (se lenger ned)

Nye knopper utvikler seg også ved nok lys. Fremfor stuebordet foran peisen, prøv en lys vinduskarm der det gjerne er mer lys og mindre varme.

Kan plantes ut til våren

Primula er også en staude. Når den visner utover våren og telen har gått i bakken, kan den plantes ut. Der kan primula gnistre til i et herlig flor hver vår i mange år. Planten trenger ikke gjødsel som stueplante, men kan gjødsles moderat ved eventuell utplanting. Primula takler litt sur jord, og derfor kan den gjerne bli naboen til for eksempel rhododendron eller hortensia.

Mester Grønn kvalitet

Mester Grønns primula er produsert i Norge hos lokale produsenter som gir primulaen en ekstra lang kjøleperiode. Dette er grunnen til at du finner ekstra mange knopper i plantene, når du forsiktig titter under de åpne blomstene. En lang kjøleperiode gir også en lengre holdbarhet og bidrar til at blomstene bevarer de skarpe flotte blomsterfargene lenger. Våre sorter er nøye utvalgt i forhold til holdbarhet.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00