Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Slik steller du snittblomster

Friske blomster i vasen bringer frem gode følelser hos de fleste av oss. Men hvordan får du snittblomstene til å vare lengst mulig?

Her får 7 enkle tips til hvordan du kan få snittblomstene til å vare lengre.

  1. Snitt blomstene riktig

Det er viktig å snitte blomstene når man kommer hjem. Som hovedregel sier vi at alle løkblomster som f.eks tulipaner og ranunkler kan kuttes tvers over, mens andre snittblomster som f.eks roser må skråsnittes. Grunnen til denne forskjellen er at løkblomster har stilker som lett suger opp vann. Roser derimot har vanskeligere for å trekke opp vann og trenger derfor en større snittflate.

Pin itLøkblomster som f.eks tulipaner snittes tvers over med en skarp kniv.

2. Bruk skarp kniv eller snittekniv

En god skarp kniv eller snittekniv er utmerket til å snitte med. Ikke bruk saks da dette kan knuse stilken og redusere vannopptaket. Blomstene settes i vann så snart de er ferdig snittet. Det er viktig at snittflaten ikke tørker ut.

Roser skal snittes på skrå.

3. Bruk en ren vase 

Bakterier er blomstenes fiende nummer en. Det er derfor viktig  at blomstervasen må være helt ren før blomstene settes opp i vasen. Bakterier kan tette porene i blomsterstilken og føre til dårlig vannopptak og redusert holdbarhet. Sørg også for at det aldri ligger blader i vannet, så rens den nederste delen av stilken for blader.

4. Bruk kaldt vann i vasen

Ny forskning viser at kaldt, rent vann er det beste for snittblomster.

5. Bruk holdbarhetsmiddel

Bruk holdbarhetsmiddelet som ofte følger med blomstene i vannet. Dette gir næring til blomstene og har i tillegg bakteriedrepende effekt. Mester Grønn har en egen næringsoppløsning for løkblomster og en egen for roser. Dette gir flottere blomster, bakteriefritt vann og lengre holdbarhet.

Sette blomstene i en ren vase fylt med kaldt vann.

6. Sett blomstene lyst om dagen og kjølig om natten

For at du skal få mest mulig glede av snittblomstene dine anbefaler vi å sette blomstene lyst, men ikke i direkte sollys. Sett gjerne snittblomstene kaldt om natten. Dette forlenger levetiden til blomstene.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00