Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Allergivennlige juleblomster

Hva er vel koseligere enn å pynt med juleblomster når julen kommer. Men enkelte kan få allergiske reaksjoner på noen av juleblomstene. Men fortvil ikke. Det er slettes ingen grunn til å spare på julehyggen om man er allergisk mot julens mange dufter og tradisjoner. Det finnes mange juleblomster som er like fine og skaper like mye julestemning som julestjerne og svibler.

Julestjerne og svibler kan gi allergiske reaksjoner

Julestjerne er den mest populære juleblomsten av alle. Men for enkelte allergikere kan både julestjerne og juleglede utløse allergiske reaksjoner. Også løkblomster som svibler, liljer og tulipaner kan utløse reaksjoner. En tommelfingerregel er å holde seg unna blomster med sterk duft. Men fortvil ikke, det finnes mange allergivennlige blomster du kan velge mellom også i julen.

Julestjerne, svibel og tulipaner kan gi allergiske reaksjoner for enkelte allergikere.

Velg disse allergivennlige juleblomstene

Det finnes mange flotte alternative juleblomster å velge mellom. Norges Astma- og Allergiforbund anbefaler blant annet disse allergivennlige juleblomstene:

 • Asalea
 • Roser (uten duft)
 • Nelliker (uten duft)
 • Orkidé
 • Alpefiol
 • Ildtopp
 • Hortensia
 • Julerose (Helleborus)
 • Julekaktus
 • Vintergrønne busker som einer og sypress.
 • Stuegran
 • Allergivennlige julegrupper/dekorasjoner
 • Kaktus og sukkulenter
 • Grønne planter, med unntak av bjørkefiken

Å bruke kongler, kvister og mose i juledekorasjonen er også snille alternativer, så lenge de er vasket og tørket før de brukes i dekorasjoner. Fuktig mose kan skape allergisk reaksjon.

Pin itAsalea er allergivennlig og finnes i mange fine julefarger.
Pin itHvit julerose blir stadig mer populær til jul.
Pin itNydelig orkide - pynt gjerne potten med kongler.
Pin itRøde potteroser er vakre juleblomster.
Pin itVintergrønne planter som f.eks. stuegran og squarrosa egner seg godt for allergikere.
Pin itVakker rosebukett med tilbehør gir deilig julestemning.

Allergivennlige julegrupper og dekorasjoner

Juledekorasjoner og julegrupper er også en veldig hyggelig tradisjon her til lands. Vi i Mester Grønn har laget flere forskjellige julegrupper/dekorasjoner hvor vi har benyttet allergivennlige blomster og annet materiale. Disse skaper god julestemning hjemme hos deg selv, og de er flotte julegaver eller gaver til vertskapet i julen.

Ønsker du å lage juledekorasjoner selv er det lurt å benytte kongler, kvister og tørr mose sammen med de allergivennlige juleblomstene. Så kan du jo pynte det hele med nisser, julekuler, glitter og stas.

Pin itAllergivennlig julegruppe i glasskål.
Allergivennlige sammenplantinger.
Pin itAllergivennlig Winter Wonderland julegruppe.

Hurtigrydding med allergikere på besøk

Skal du ha besøk i julen av noen du vet reagerer på juleblomster, er det fort gjort å gjøre huset allergivennlig. Selv om du har pyntet huset fult av julestjerner og svibler er det ofte tilstrekkelig å sette blomstene i kjelleren og lufte godt rett før gjestene kommer.

Pin itPynt julebordet med vakre nellik- eller rosekuler.

Velg allergivennlige soyalys

Nå som kveldene blir mørkere og vi nærmer oss jul er det mange som liker å tenne mange stearinlys. Mange av oss tenner gjerne mange lys hver dag. De fleste stearinlyse som selges er parafinbaserte, og disse frigir mye sot og giftige kjemikalier. I tillegg kan det være irriterende for luftveien og utløse allergiske reaksjoner. Da kan det være lurt å velge et soyabasert lys. Disse brenner renere og produserer opp mot 90 % mindre sot enn parafinlys. Alle duftlysene vi selger i våre butikker er soyabaserte. I tillegg selger vi soyabaserte T-lys denne julen.

Pin itPine og eukalyptus duftlys er soyabasert og brenner mye renere enn vanlige parafinbaserte stearinlys.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00