Blomster til begravelse

Hvilke blomster bør du velge til begravelsen

Blomster blir brukt som et symbol for å uttrykke følelser, og som en siste hilsen skaper de en verdig ramme rundt en begravelse.

Våre dyktige dekoratører setter sin ære i gjøre livets slutt til et vakkert minne for de pårørende. Mange synes det er vanskelig å vite hva slags blomster man skal gi i en begravelse, og hva som er vanlig. Nedenfor gir vi en kort forklaring på de ulike dekorasjonene som er vanlig ved begravelse og kondolanse.

Sorgbinderi

Kistedekorasjon

Kistedekorasjon ligger på kisten, og er fra den aller nærmeste familien/pårørende.

Kistedekorasjon begravelse

Krans til begravelse

En krans henges oftest på stativ ved siden av kisten. Den gis fra familie, venner og kjente.

Kranser begravelse

Hjerte eller pute

Et dekorert hjerte eller pute gis ofte fra nær familie eller venner. Det er fint å gi fra barn eller barnebarn. Det står da gjerne foran kisten på et stativ.

Bilde uten navn

Båredekorasjon og bårebukett

Båredekorasjon og bårebukett gis fra familie, venner, og kjente. En båredekorasjon lages i en oasisholder, som gjør at blomstene kommer godt frem. Bårebukett bindes i hånden, med en flat bakside, siden den blir lagt langs kirkegulvet.

Båredekorasjoner begravelse

Tekst på kransebåndet

Du kan velge å ha bånd med tekst på det du gir. Kranser, hjerter, kistedekorasjoner og båredekorasjoner pyntes som regel med kransebånd. Noen ganger leses alle sløyfer opp, men det er ingen automatikk i det. Det bestemmes av de pårørende og presten hvor mange og hvilke som skal leses opp. Det er viktig at teksten som skal skrives på kransebåndene ikke er for lang.

Kort

Det er vanlig å ha samme tekst på kort og kransebånd. Hvis det er hilsen fra mange, kan det være lurt å ha navnene blomstene er fra på kortet, slik at man begrenser teksten på båndet. Begravelsesbyrået samler sammen alle kortene som følger blomstene, slik at de pårørende får de med seg hjem etter begravelsen.

Bestill begravelsesblomster hos Mester Grønn

Mester Grønn har lang erfaring i å lage vakre blomsterarbeid til begravelse og bisettelser. Våre dyktige dekoratører setter sin ære i gjøre livets slutt til et vakkert minne for de pårørende. Våre blomsterarbeid sendes alltid i god tid før seremonien starter. Trenger du hjelp eller gode råd kan du alltid ringe vårt kundesenter på telefon 800 80 111 eller ta kontakt med din lokale Mester Grønn blomsterbutikk.

Krans til begravelse

Bestill blomster til begravelse

Vi tror du også vil like dette