Vintergrønne planter er dekorative med sitt grønne bar gjennom hele vinteren. De egner seg utmerket som pynt ved inngangspartiet til jul. Sesongen for vintergrønne planter er over for denne gang, men de kommer tilbake i slutten av oktober. I ukene før jul har vi et stort utvalg av vintergrønne planter som f.eks. einer, gran, sypress og sedertre.
0 Produkter

Våre bestselgere

Blomsterinspirasjon

DIY: Slik lager du en vakker barkrans

DIY: Slik lager du en vakker barkrans

DIY: Pynt vintergrønt med mose

DIY: Pynt vintergrønt med mose

DIY: Slik lager du mosekuler

DIY: Slik lager du mosekuler

DIY: Pynt svibel med mose

DIY: Pynt svibel med mose

Våre mest populære

Pynt inngangspartiet med vintergrønne planter

Det er alltid hyggelig å komme til noen som har pyntet litt ekstra ved inngangspartiet. Kombinér gjerne vintergrønne planter med kongler, greiner og lykter. Vintergrønne planter kan variere fra frodig grønt til blålig bar. Når julen kommer er det også svært dekorativt å pynte de vintergrønne plantene med stemningsskapende lyslenker.

Slik steller du vintregrønne planter

Vintergrønne planter som einer, gran, sypress og sedertre, er dekorative med sitt grønne bar gjennom hele vinteren. Står de ute trenger du ikke å tenke så mye på de før våren kommer. Har du tatt de med inn er det viktig at du gir de godt med vann gjennom hele vinteren.

Stelletips vintergrønne planter - ute:

  • Vintergrønne planter kan gjerne settes ut om vinteren. Det beste er å plante de i krukker eller i jorden før kuldegradene kommer. Setter du de ut i potte når det er minusgrader, vil temperaturen i røttene bli lavere enn om de står i jord. Rekker de ikke å få en naturlig herdingsprosess før kulden kommer, reduseres sannsynligheten for å klare å overvintre. Jo høyere antall minusgrader planten blir eksponert for desto lavere blir sannsynligheten for overvintring. Hvor robuste og vinterherdige planten er varierer noe fra slag til slag.
  • Vintergrønne planter trenger ikke vann så lenge det er kuldegrader, men begynn å vanne de når våren kommer.

Stelletips vintergrønne planter – inne

Vintergrønne planter er svært tørste planter og trenger mye vann når de står inne. Forholdene i en stue er ikke optimale, men med jevnlig vanning kan vintergrønt klare seg lenge inne også. Jo lavere temperatur jo mindre stress for planten. For å slippe å måtte vanne så mye er det veldig lurt å sette dem i grow-in selvvanningspotte.