Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Disse blomstene holder seg vakre hele høsten

Har frodigheten og prydverdien gått ut av sommerblomstene? Nå bugner blomsterbutikkene av flotte høstblomster og planter som gir liv, farge og glede til utekrukkene.

Nå er det tid for å begynne på ny frisk med alle de flotte sensommerblomstene. Gi krukkene dine en oppfriskning med sensommerens flotte, fargerike blomster. Mange av blomstene vil klare seg helt til frosten kommer og kanskje lenger.

Se gartnerens beste tips til valg av høstblomster

Høstblomstene som varer lenge

Nå bugner det av vakre fargerike sensommerblomster i blomsterbutikkene. Vi har frilandskrysantemum i ulike farger, pyntekål med sine spennende bladformer, pernettia med sine vakre bær i rosa og hvitt og lyng i ulike farger og størrelser.

  • Tips: Sammen med de flotte blomstrende plantene kan det være fint å plante noen grønne eller sølvfargede planter som sølvkrans, Muhelenbechia, Dichondra ‘Silver Falls’ og Calocephalus.
Pin itHyggelig landlig stil med lyng, frilandskrysantemum og pernettia.

Erica og Calluna lyng

Lyngvariantene Erica og Calluna er to populære høstplanter. Erica er intens og kraftig i fargen, men kun ettårig. Calluna blomstrer litt tidligere på høsten enn Erica, er flerårig og prydverdien er ekstra stor da blomstene sitter på gjennom vinteren. Lyng bør holdes jevnt fuktige, men pass på at de ikke blir stående med røttene i vann.

Pin itCalluna lyng kan holde seg vakker gjennom hele vinteren.
Pin itFargesterk Erica lyng i koselige kurv.
Pin itVakker grønn Calluna «Skyline»

Heuchera – lettstelt og vakkert

Heuchera eller alunrot fås i mange vakre farger. Det er den lubne kompakte tuen med sitt spennende bladverk som gjør Heuchera er spesielt vakker nå på høsten. Heuchera er helt nydelig i seg selv eller i kombinasjon med mange av våre tradisjonelle høstplanter som for eksempel lyng og prydgress.

Heuchera er en staude, så planter du den i bakken kan du ha glede av den i mange år fremover. Planter du den i en krukke kan kulden bli vel tøff gjennom vinteren.

Pernettia med vakre bær

Pernettia er en fantastisk fin, ettårig høstplante som kommer med vakre bær i rosa, lilla og hvitt. Planten inneholder en naturlig «frostvæske» i cellene takket være et stoff som er nært beslektet med glyserol. Når andre planter visner på grunn av nattefrost, står Pernettia like fint og holder på bærene langt utover høsten og vinteren. Pernettia bør tørke lett mellom hver vanning og kan plasseres i både sol og skygge.

Pin itPernettia holder seg vakker til langt utpå høsten.

Pyntekål med spennende bladformasjon

Pyntekål er en populær, ettårig  høstplante som har en helt egen evne til å utvikle en flott farge. Det er de lave nattetemperaturene om høsten som får pyntekålen til å få den vakre fargeutviklingen, og den blir bare finere og finere utover høsten. Pyntekål tåler noe frost og kan beholde fargen hele vinteren. Den vannes kun hvis det er en tørr høst, trenger ikke gjødsel og kan plasseres både i sol og skygge. Blir den stående i vann vil bladene gulne.

  • Tips: Setter du pyntekål sammen med lyng, frilandskrysantemum eller eføy i en krukke, får du en dekorativ høstgruppe.

Sølvskimrende sølvkrans og Calocephalus

Sølvkrans og Calocephalus er flotte sølvskimrende planter som er svært holdbare. Calocephalus er kanskje noe av det mest lettstelte som finnes. Sammen med høstlyng og pyntekål kan du skape flotte grupper som tåler frost og holder seg vakre til langt utpå høsten og vinteren.

Pin itDet er stilig med sort sammen med grå planter som f.eks Calocephalus.
Pin itStilig sølvkrans.

Asters – en høstblomstrende staude

Asters er en sentblomstrende staude i blå, lilla og rosa varianter. Asters er middels hardfør og kan overvintre i store deler av landet. Planten blomstrer mellom september og oktober, og bør derfor få full sol for at den skal rekke å blomstre før vinteren kommer. Asters trives best i næringsrik og jevnt fuktig jord, og kan med fordel deles annethvert år for å fornye veksten.

Pin itFaregrike asters.

Blomstrende hebe

Hebe er en dekorativ høstplante både med og uten blomster. Med sine flotte blålilla blomster og mørke grønne blad er hebe et flott blikkfang til høstens krukker og potter. Hebe er en nøysom plante, men triver aller best i sol. Hvis du holder hebe jevnt fuktig vil den klare seg hel til frosten kommer.

Pin itVakker lilla Hebe.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00