Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Våre favorittstauder

Stauder er flerårige planter som visner ned hver høst, og kommer igjen hver vår. Det er lettstelte planter, og planlegger du litt kan de gi blomsterflor hele sommeren gjennom.

Interessen for stauder har de siste årene blomstret opp, noe som kanskje skyldes det vell av utvalg i både farger og blomstringstid staudene kan tilby. Med stauder og god planlegging kan du sikre et blomsterflor gjennom hele sesongen.

Stauder finnes i mange ulike former, farger, og høyder. Staudenes høyde varierer fra de helt lave, krypende plantene på rundt 5 cm og opp til de ranke, stolte på oppunder to meter.

Pin itVakre akeleier finnes i mange fargevarianter.

Astilbe – en vakker joker

Astilben er takknemlig for å bli plassert der andre ting ikke vil gro. Astilben blomstrer rikt, både i sol og i halvskygge, og med sin anvendelighet er den derfor en verdifull joker i hagekabalen. Bladverket til astilbe er vakkert også etter avblomstring. Astilbe fås i hvitt, rosa og burgundertoner, og blomstrer lenge. De stive grenene på planten gjør den godt rustet mot vind og brekkasje, og den er også godt egnet til å snittes og has i vase.

Les også: Slik steller du astilbe

Astilbe med sine vakre fjærlignende blomster

Akeleie – oldemors vakreste staude

Akeleie er en vakker flerårig blomst som er vanlig å finne i mange norske hager. Det er en høy flott staude som er enkel å få til å blomstre.

Les også: Slik steller du akeleie

Akeleie finnes i flere flotte farger.

Ridderspore – høy og staselig

Mange er engstelige for å bruke høye, staselige stauder, men plassert riktig vil de skape en spennende kontrast med sine høye blomsterspir. Ridderspore (Delphinium) kan for eksempel plasseres foran et stakittgjerde, eller brukes til å skjerme en kjedelig vegg. Unngå en vindfull plassering.

Les også: Slik steller du ridderspore

Ridderspore er hardføre og enkle å lykkes med.

Lavendel – hagens parfyme

Lavendel er vakker i sitt myke blålilla flor, men duften gir planten en ekstra dimensjon egenskaper. Lavendel er sannsynligvis planten som har vært brukt mest til tørking og fremstilling av eteriske oljer. Dette på grunn av sin fantastiske duft, og dens store bruksområde innen medisin. For tørking plukkes de når halvparten av akset blomstrer. Lavendel har sitt opphav i middelhavsområdet, og dette sier mye om stell og plassering. Stauden krever lite vann og gjødsel. Planten bør plasseres i full sol. Jorden bør være lett og gjerne sandholdig. Lavendel liker dårlig vinterfuktighet. Les mer om lavendel her.

Sitat fra Ole Brum og vennene hans: ‘Hvordan staver man kjærlighet?’ sa Nasse..….Man staver BADESALT MED LAVENDEL….

Pin itLavendel Hidcote dufter deilig gjennom hele sommeren.

Prydgress – stort mangfold

Prydgress kan være høye, staselige strå, eller tette, lubne tuer. Det fins varianter som trives i solstek og mager tørr jord, og andre som foretrekker en fuktig og skyggefull plassering. Vi kan likevel nevne to favoritter. De flotte, høye variantene av Pennisetum, med store dusker som vaier i toppen er spesielt pene. De er i salg mellom juli og august. Den blåskimrende tuen Festuca «Intense Blue» er i salg fra og med juni, og er en nydelig kontrast til øvrige planter i både krukker og bed.

Les også: Slik steller du prydgress

Høye og staselig prydgress kommer igjen år etter år.

Pioner – Prinsessen på erten

Pioner (Paeonia lactiflora) er relativt kravstore, og bør få hagens beste plassering. De trenger god, næringsrik jord, og masse sol, hvis ikke sturer de og nekter å blomstre. Ofte misforstås Pioner fordi de ikke blomstrer med det første, men vær tålmodig. La de bare sture et år, så vil de belønne deg med et vakkert flor etter hvert. Pass på ikke å flytte dem når de først er plantet. Dersom røttene forstyrres, kan de raskt bli snurt og sture et par år til. Tilfør gjerne planten ny, næringsrik jord hver vår.

Med en riktig plassering, blir Pioner svært vinterhardføre, og de kan gi glede i flere generasjoner. En eldre plante kan fint deles til flere eksemplarer. Pioner er også en av sommerens mest populære snittblomster, og skulle du ønske å snitte dem og ha dem i vase, kan du trygt gjøre det.

Sedum og Takløk – som skapt til krukker

Sedum og Takløk er sukkulentaktige planter som tåler spesielt godt å tørke, og trenger god drenering. Vi har varianter som kryper og som blomstrer i forskjellige farger gjennom sommeren. Ofte finner man plantene allerede pent kombinert i sammenplantinger. Takløk (Sedum sempervivum) er super i krukker, og veldig dekorative også utenom blomstring, med sine lubne bladrosetter. Takløk er svært herdig, og så lettstelt at den nesten steller seg selv. Også de som ikke har mulighet til å gi den regelmessig stell får denne planten til.

Høstblomstrende Sedum (Sedum spectabile) er høyere, og blomstrer i rød- og rosatoner, og holder ut helt til frosten kommer.  De ønsker også en solrik plassering. Vinterfuktig jord er Sedum og Takløks verste fiende, men bortsett fra dette er plantene lett å komme overens med.

Pin itSedum og takløk er svært lettstelte stauder som klarer seg helt selv.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00