eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Tips til hvordan pynte til Halloween

Gresskar er moro for både små og store. På høsten får du kjøpt gresskar i mange varianter. Små gresskar til å pynte med. De store egner seg godt til å skjære ut og ha lys inni for å sette ut på trappen.

31. oktober er det Halloween, eller Allehelgensaften som er det norske navnet. Halloween er den katolske minnefesten for helgener og martyrer. Det har også blitt kvelden for å pynte med gresskarlykt og skumle figurer ved inngangsdøren i påvente av at det ringer på døren for knask eller knep.

Pin itPynt med gresskarlykt på trappen.

Pynt med gresskar ved inngangsdøren

Gresskaret har i dag sin naturlige plass ved inngangsdøren. I dagene før Halloween er det fint å skape deilig høststemning  ved å pynte med små og store gresskar.

Pin itGresskar kombinert med vintergrønne planter gir en fargerik høststemning.

Pynt til Halloween

Når Halloween nærmer seg så er det fint å bruke det store gresskaret til å lage en skummel gresskarlykt. Lurer du på hvordan du skjærer ut gresskarlykten, kan du se hvordan du lager en gresskarlykt her. Eksperimentér også ved å spraymale gresskarene i f.eks sort og hvitt for å skape den rette atmosfæren.

Skumle oppskrifter til Halloween

Invitér til Halloweenfest og forbered fryktinngytende utkledninger og lag spennende mat og drikke. Halloween skal være gøy og her er noen skumle oppskrifter og grøssende gelé og puddinger som garantert setter den rette stemningen.

Pin itLa barna få bli med å lage en skummel gresskarlykt.

Gresskar – et symbol på Halloween

Gresskar har blitt et symbol for denne spesielle feiringen, og har sin bakgrunn i en irsk folkefortelling om drukkenbolten Jack. Myten forteller om Jack som en gang lurte Fanden, og som straff for dette kom han hverken til himmelen eller helvete. Fanden sendte derimot Jack ut på vandring med en lykt tent med glød fra helvetes ild. Men ilden ble lagt i en grue, og den dag i dag går Jack på vandring med sin mørke lykt på leting etter sitt siste hvilested.

Men gresskar er ikke bare til pynt. Du kan også lage spennende mat at gresskar. Hva med en deilig kremet gresskarsuppe?

Lag et stemningsfullt høstfat

Et fat fylt med gresskar, lys og blomster skaper herlig høststemning. Pynt med høstens planter, gresskar, kongler og dekorstein. Bruk fantasien, og skap ditt eget utrykk. Innendørs kan du også pynte med små gresskar liggende på bordet som dekor.

Pynt med orange blomster

Fargene knyttet til Halloween er dominert av svart og oransje. Planter som finnes i nyanser av oransje er bl. a ildtopp, koralltue, krysantemum og prydpepper. Av snittblomster har vi bl.a. roser, germini og krysantemum som også passer fint til å pynte med til Halloween.

Pin itPynt med orange ildtopp.
Pin itKoralltue
Pin itRoser i gylne fargetoner
Pin itGermini i varme fargetoner

Hei og velkommen til oss

800 80 111
Åpningstider i sommer:
Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00