eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Herlige knitrende tulipaner

Nå er det endelig høysesong for fargerike og vårlige tulipaner. En vase fylt med knitrende tulipaner bringer vårfornemmelser inn i stuen.

Tulipaner er en av Norges mest populære snittblomster og har selvsagt fått sin egen spesielle dag. Fredag 18. januar feirer vi tulipanens dag. Det feirer vi med tilbud på 25 stk. tulipaner til 150,- (før fra 225). Tilbudet varer fra fredag – søndag.

Kombiner tulipaner med greiner

Ønsker du en fyldig og vårlig tulipanbukett er det vakkert å kombinere tulipaner med vårlige greiner, grønn eukalyptus eller vakre ranunkler.

Pin itGåsungegreiner sammen med tulipaner. Vårlig og vakkert.
Pin itGrønne eucalyptus greiner er vakkert sammen med tulipaner.
Pin itVakker bukett med tulipaner og ranunkler

Slik lykkes du med tulipaner

  • Gjør klar en ren vase med kaldt vann og holdbarhetsmiddelet som følger med.
  • Kutt stilkene rett over med en skarp kniv og sett de i vasen.
  • Hvis du bruker for mye vann vil tulipanene vokse seg veldig lange, så du bør heller etterfylle vann ofte.
  • Bruk alltid løkblomstnæring i vannet for flottere blomster, bakteriefritt vann og lengre holdbarhet.
  • Setter du tulipanene kaldt om natten vil de vare lenger.
Pin itEn tulipanbukett er en vakker gave til vertskapet eller til deg selv.

Kortreiste tulipaner

Våre tulipaner er dyrket på stor løk. Det gir større, flottere og mer holdbare tulipaner. Mester Grønn får de fleste tulipanene fra Karlsens Gartneri i Fall, Nordens største tulipangartneri. De har satset på en miljøvennlig produksjon. Sammen med vårt gode logistikksystem kan vi med stolthet si at vi har Norges raskeste tulipaner fra produksjon til butikk. Det går aldri mer enn 48 timer fra en tulipan blir høstet til den står i en av våre butikker. Det gjør at våre tulipaner står  lenger hjemme hos deg.

Pin itVakker bukett med gyldne tulipaner.

Eksklusive tulipaner

Det kommer mer og mer av mer eksklusive tulipansorter inn på det norske markedet. De har morsomme navn som papegøye tulipaner, frynse tulipaner og trompet tulipaner eller kyssemunn tulipaner. Utvalget av disse interiørtulipanene kan variere fra uke til uke og fra butikk til butikk.

Pin itSpennende og dekorative frynsetulipaner

Historien til tulipaner

Tulipanen har sin opprinnelse i Persia på 1300-tallet, og ble innført via Tyrkia til Europa på midten av 1500-tallet. Da den ble kjent signaliserte tulipanen status og den var svært populær. Både kongelige og andre mektige personer brukte store summer på å skaffe seg disse blomstene. Tidlig på 1600-tallet var det registrert over 216 ulike sorter tulipaner, mens det i dag finnes ca 3500 i alle mulige varianter. I Nederland i 1637 kostet én eneste tulipanløk mer enn ti ganger så mye som en hollender tjente i året. Dette førte til voldsom spekulasjon på denne edle varen. Myndighetene måtte til slutt gripe inn, «tulipanboblen» sprakk og prisene falt til en hundredel av det de hadde vært. Det etterfølgende børskrakket, som også sies å være verdens første børskrakk, har fått navnet Tulipanomania.

Pin itLa tulipanene strekke seg mot lyset, da får de en herlig form.

Hei og velkommen til oss

800 80 111
Åpningstider i sommer:
Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00