Rosa sløyfe designet av Fam Irvoll

Fam Irvoll har designet årets Rosa sløyfe

28. September, 2023

Årets Rosa sløyfe er designet av en av Norges mest profilerte designere, Fam Irvoll. Når du bærer en Rosa sløyfe i oktober viser du solidaritet med alle som er rammet av brystkreft.

Den verdenskjente designeren har vandret gatelangs for å finne inspirasjon til årets designsløyfe, og resultatet har blitt veldig «Fam». 

– Jeg synes det er en ære å få lov til å designe årets Rosa sløyfe. Det har vært så mange flotte og flinke designere som har gjort det før meg, så dette er stor stas, forteller Fam Irvoll (42).

Irvoll er kjent for sin fantasifulle og fargerike design, og med internasjonale superstjerner som Lady Gaga, Beyoncé og Katy Perry blant sine fans er Fam blant Norges mest populære designere.

Fam Irvoll har designet årets Rosa sløyfe-pin

Den verdenskjente designeren Fam Irvoll har designet årets Rosa sløyfe.

Blomster og natur

Hun har hentet inspirasjon til årets sløyfe ved å vandre i Oslos gater og parker med musikk på øret, noe som pleier åpne den kreative slusa i hjernen. 

– Jeg ønsket å lage sløyfen så «Fam» jeg kunne, men med et design som kan bli brukt av mange. Blomster og natur har alltid gått igjen i mitt design på en eller annen måte, og dette ønsket jeg å videreføre inn i årets sløyfe.  

Hver oktober kan nordmenn vise sin solidaritet med brystkreftrammede og støtte brystkreftforskning ved å bære en Rosa sløyfe. I år er det 25 år siden aksjonen så dagens lys. 

Designere som byTimo, Kari Traa, Camilla Pihl og Dorthe, Maria og Marthe Skappel er noen av dem som har laget sløyfen tidligere.

Årets Rosa sløyfe-pin

Årets Rosa sløyfe-pin er inspirert av blomster og natur.

Viktig med forskning på kvinnehelse

Brystkreft er den vanligste kreftformen hos kvinner i Norge, og i 2022 fikk over 4000 beskjed om at de er rammet. 

For Irvoll betyr det mye å kunne bidra til Rosa sløyfe-aksjonen, som blant annet samler inn penger til livsviktig brystkreftforskning.

– Jeg er en forkjemper for at det skal forskes mye mer på kvinnehelse, spesielt brystkreft ettersom det er så mange som får denne kreftformen. Vi trenger masse forskning så vi kan finne flere alternative medisiner til de kvinnene som er rammet.

Hva tenker du om at det er så mange kvinner som rammes?

– Jeg synes det er skummelt. Jeg er kjemperedd for kreft, og jeg er veldig glad for at denne aksjonen eksisterer og samler inn såpass mye penger til forskning, avslutter 42-åringen.

Fam Irvoll desinger årets Rosa sløyfe

Gjør du som Fam Irvoll og bærer en Rosa sløyfe er du med på å vise solidaritet med brystkreftrammede og støtte brystkreftforskningen.

Støtt årets Rosa sløyfe-aksjon

Ved å bære sløyfen viser man solidaritet med andre kvinner og man bidrar til at Kreftforeningen kan fortsette sitt flotte arbeid med forskning og opplysning.

Årets Rosa sløyfe vil bli solgt i alle våre Mester Grønn butikker og i nettbutikken gjennom hele oktober. Du kan også gi ditt bidrag til den viktige brystkreftforskningen gjennom å kjøpe noen av de andre Rosa sløyfe-produktene våre.

Årets Rosa sløyfe_pin
Årets Rosa sløyfe designer Fam Irvoll.

Fam Irvoll har vandret gatelangs for å finne inspirasjon til årets Rosa sløyfe, og resultatet har blitt veldig «Fam». 

Les mer om Rosa sløyfe