DIY mosekule og svibel

7 tips til koselige juleaktiviteter

7. Oktober, 2023
Kategori
Inspirasjon DIY - Gjør det selv Jul

Nå som julen nærmer seg er det ekstra hyggelig å samles og ha juleverksted. Her er 7 supre gjør-det-selv-tips til ting dere kan lage med blomster og planter som gjør adventstiden ekstra hyggelig for både store og små.

Den fineste julepynten er den du lager selv. Inviter noen gode venner til juleverksted, samle familien rundt bordet, sett frem materialer og varm litt gløgg. Det er ikke så vanskelig som du tror å lage en flott juledekorasjon, en vakker barkrans eller kuvertpynt. Vi viser deg 7 ulike DIY-prosjekter som alle kan klare.

1. Lag vakre julekranser

Lag barkrans

Det finnes så mange vakre vintergrønne busker. Hva med å lage en vakker barkrans fra bunnen basert på ulike vintergrønne grener. Kransen er fin å henge på ytterdøren eller som dekor inne f.eks. på peisen. 

DIY: Slik lager du barkrans

Lag julekrans med metallring

Ønsker du å lage en litt enklere krans, kan du dekorere en metallring med vintergrønne grener og kongler. Enkelt og dekorativt.

DIY: Slik lager du en julekrans med metallring

Barkrans
Barkrans
Diy krans med metallring

2. Lag dekorative mosekuler

Ønsker du å pynte inngangspartiet eller julebordet med noe selvlaget? Da bør du prøve å lage pyntekuler av mose. Det er enkelt og gøy å lage dem, og det er en perfekt aktivitet på juleverksted. Dersom kulene ligger ute kan de vare gjennom hele vinteren. Skal de brukes inne kan det være lurt å dusje de med jevne mellomrom.

DIY: Slik lager du mosekuler

Bilde uten navn

Pynt inngangspartiet med dekorative mosekuler.

3. Mosepakke røttene med mose

diy Pynt røttene med mose

Hva med å pakke mose rundt røttene på svibel, en sukkulent eller en liten vintergrønn busk? Et spennende og dekorativt alternativ, spesielt på pyntefat.

DIY: Slik pynter du røttene med mose

4. Pynte lys

I den mørke årstiden er det koselig å tenne lys. Og da er det ekstra koselig å pynte lysene litt ekstra. Sett flere sammen på et adventsfat eller i en utelykt, så blir det julestemning med en gang.

DIY: Slik pynter du lysene

Pynte lys

Bruk LED-lys, så trenger du ikke å bekymre deg for brannfaren.

5. Lag vakre julebuketter

Amaryllisbukett

Det finnes så utrolig mye vakre juleblomster i butikkene nå. Og du kan enkelt lage din egen vakre julebukett. Plukk og miks blomster fra vårt store utvalg av blomster til 3for2. Trenden nå er at bukettene skal være ville og vakre. Det kan være en fin miks av forskjellige farger og sorter. Få inspirasjon til vakre julebuketter her.

6. Lag koselige julegrupper

Har du lyst til å lage en julegruppe som virkelig oser av jul, da skal du velge julestjerner. Ønsker du å pynte med andre blomster enn julestjerne, kan du bruke samme idéen med svibler, juleroser eller vintergrønt i stedet. Her er det bare fantasien som setter begrensninger.

DIY: Slik lager du julegruppe med julestjerner

Julegruppe med julestjerner

Koselig julegruppe med julestjerner i kurv.

7. Sett vintergrønt i vase

Grønne greiner i vase

Her har vi satt små vintergrønne planter og en furugren i glassvaser.

Vintergrønne planter er stilige å sette i vase slik at du ser røttene. Ta plastpotten av planten, fjern jorden og skyll røttene. Sett så planten ned i en vase med rent vann.

Nå som julen nærmer seg, er det ekstra hyggelig å ta naturen med inn. Ta deg en tur ut i hagen eller i skogen og klipp av vintergrønne greiner og sett de i en vase med vann. Enkelt og dekorativt.

Kjøp ferdige DIY-pakker på nett

For å gjøre det enkelt for deg har vi satt sammen flere DIY-pakker med det du trenger for å lage julepynt av friske planter. Vi har pakker for å lage mosekuler i ulike varianter og to ulike kranser. Kjøp det i butikk eller bestill det på nett og få det levert rett hjem på døren.

Vi tror du også vil like dette