DIY mosekule og svibel

7 tips til koselige juleaktiviteter

Når julen nærmer seg er det ekstra hyggelig å samles og ha juleverksted. Her er 7 supre gjør-det-selv-tips til ting dere kan lage med blomster og planter som gjør adventstiden ekstra hyggelig for både store og små.

Den fineste julepynten er den du lager selv. Inviter noen gode venner til juleverksted, samle familien rundt bordet, sett frem materialer og varm litt gløgg. Det er ikke så vanskelig som du tror å lage en flott juledekorasjon, en vakker barkrans eller kuvertpynt. Vi viser deg 7 ulike DIY-prosjekter som alle kan klare.

Barkrans

Tips 1: Lag dekorative mosekuler

Ønsker du å pynte inngangspartiet eller julebordet med noe selvlaget? Da bør du prøve å lage pyntekuler av mose. Det er enkelt og gøy å lage dem, og det er en perfekt aktivitet på juleverksted. Dersom kulene ligger ute kan de vare gjennom hele vinteren. Skal de brukes inne kan det være lurt å dusje de med jevne mellomrom.

DIY: Slik lager du mosekuler

Bilde uten navn

Pynt inngangspartiet med dekorative mosekuler.

Tips 2: Lag vakker barkrans

Det finnes så mye vakre vintergrønne busker. Hva med å lage en vakker barkrans fra bunnen basert på ulik e vintergrønne grener. Kransen er fin å henge på ytterdøren eller som dekor inne f.eks. på peisen. 

DIY: Slik lager du barkrans

Barkrans

Tips 3: Lag krans med metallring

Ønsker du å lage en litt enklere krans, kan du dekorere en metallring med vintergrønne grener og kongler. Enkelt og dekorativt.

Diy krans med metallring

Tips 4: Pynt røttene med mose

Hva med å pynte røttene rundt svibel, en sukkulent eller en liten vintergrønn busk med mose. Et spennende og dekorativt alternativ, spesielt på pyntefat.

DIY: Slik pynter du røttene med mose

diy Pynt røttene med mose

Tips 5: Lag en vakker julebukett

Det finnes så utrolig mye vakre juleblomster i butikkene nå. Og du kan enkelt lage din egen vakre julebukett. Plukk og miks blomster fra vårt store utvalg av blomster til 3for2. Trenden nå er at bukettene skal være ville og vakre. Det kan være en fin miks av forskjellige farger og sorter. Få inspirasjon til vakre julebuketter her.

Amaryllisbukett

Tips 6: Sett vintergrønt i en vase

Bruk vintergrønne planter på en litt ny og moderne måte. Ta plastpotten av planten, fjern jorden og skyll røttene. Sett så planten ned i en vase med rent vann.

Vintergrønt i vase

Her har vi satt små vintergrønne planter og en furugren i glassvaser.

Tips 7: Ta inn vintergrønne grener

Nå som julen nærmer seg, er det ekstra hyggelig å ta naturen med inn. Ta deg en tur ut i hagen eller i skogen og klipp av vintergrønne greiner. Enkelt og dekorativt.

Bilde uten navn

Her har vi satt en enkelt furukvist i glassvase.

Fiks ferdige DIY-pakker

For å gjøre det enkelt for deg har vi satt sammen flere DIY-pakker med det du trenger for å lage julepynt av friske planter. Vi har pakker for å lage mosekuler i ulike varianter og to ulike kranser. Kjøp det i butikk eller bestill det på nett og få det levert rett hjem på døren.

Kjøp ferdige DIY-pakker på nett

Vi tror du også vil like dette