Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Hvilke blomster bør du velge til begravelsen

Blomstene blir brukt som et symbol for å uttrykke følelser, og som en siste hilsen skaper de en verdig ramme rundt en begravelse.

Våre dyktige dekoratører setter sin ære i gjøre livets slutt til et vakkert minne for de pårørende. Mange synes det er vanskelig å vite hva slags blomster man skal gi i en begravelse, og hva som er vanlig. Nedenfor gir vi en kort forklaring på de ulike dekorasjonene som er vanlig ved begravelse og kondolanse.

Kistedekorasjon

Kistedekorasjon ligger på kisten, og er fra den aller nærmeste familien/pårørende.

Hjerte eller pute

Et dekorert hjerte eller pute gis ofte fra nær familie eller venner. Det er fint å gi fra barn eller barnebarn. Det står da gjerne foran kisten på et stativ.

Krans

En krans henges oftest på stativ ved siden av kisten. Den gis fra familie, venner og kjente.

Båredekorasjon og bårebukett

Båredekorasjon og bårebukett gis fra familie, venner, og kjente. En båredekorasjon lages i en oasisholder, som gjør at blomstene kommer godt frem. Bårebukett bindes i hånden, med en flat bakside, siden den blir lagt langs kirkegulvet.

Kransebånd med tekst

Du kan velge å ha bånd med tekst på det du gir. Kranser, hjerter, kistedekorasjoner og båredekorasjoner pyntes som regel med kransebånd. Noen ganger leses alle sløyfer opp, men det er ingen automatikk i det. Det bestemmes av de pårørende og presten hvor mange og hvilke som skal leses opp. Det er viktig at teksten som skal skrives på kransebåndene ikke er for lang.

Kort

Det er vanlig å ha samme tekst på kort og kransebånd. Hvis det er hilsen fra mange, kan det være lurt å ha navnene blomstene er fra på kortet,  slik at man begrenser teksten på båndet. Begravelsesbyrået samler sammen alle kortene som følger blomstene, slik at de pårørende får de med seg hjem etter begravelsen.

Pin itVakker kondolansebukett med hvite roser og grønt.

Kondolansehilsen

Kondolansehilsener leveres ikke til seremonistedet, men hjem til de pårørende.  Det er flere muligheter her og man kan gi både buketter og dekorasjoner, som kan lages i ulike farger etter ønske. Vi anbefaler å gå for duse farger til en slik anledning. Se vårt utvalg av kondolansebuketter her.

Det kan være vanskelig å finne ord når noen har mistet en av sine kjære. Da kan blomster være en god måte å vise at man tenker på den/de i sorgen. Ordet «kondolerer» kan være fremmed for mange å bruke, men det finnes mange gode alternativer.

Forslag til tekst på kondolansekortet:

  • ​Vår dypeste medfølelse i sorgen og savnet
  • ​Vi tenker på dere. Varme hilsener fra …
  • Han/hun var så kjær og så tung å miste, vi føler med dere
  • Vi sørger sammen med dere og tenker masse på deg og dine
  • Vår inderligste deltagelse i sorgen
  • La gode minner bære sorgen
  • Våre tanker er hos dere i denne sorgtunge tiden
  • Våre varmeste tanker i denne tunge tiden
  • Vi tenker på dere og er her om dere skulle trenge oss
  • Uforglemmelig

Bestill sorgbinderi hos Mester Grønn

Mester Grønn har lang erfaring i å lage vakre blomsterarbeid til begravelse og bisettelser. Våre dyktige dekoratører setter sin ære i gjøre livets slutt til et vakkert minne for de pårørende. Våre blomsterarbeid sendes alltid i god tid før seremonien starter. Trenger du hjelp eller gode råd kan du alltid ringe vårt kundesenter på telefon 800 80 111 eller ta kontakt med din lokale Mester Grønn blomsterbutikk.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00