Phalaenopsis orkide

Slik lykkes du med orkidé

En nyinnkjøpt orkidé er perfekt på alle måter; frisk og strålende. Men det er ikke alltid lett å tyde orkidéens behov. Er den tørst? Varm? Kald? Her får du 5 nyttige tips som får orkidéen til å stortrives hjemme hos deg.

Tropisk plante

Tar du høyde for hvordan forholdene er der den ble skapt, sitter du med løsningen. Orkidéer hører naturlig hjemme i tropiske forhold, og har du vært i Karibien eller Thailand, så husker du sikkert hvor høy luftfuktigheten var der?

– I overført betydning vil det si at når du tar med deg en orkidé hjem, så bør du plassere den et sted der den står lunt, og ikke minst lyst, sier gartner i Mester Grønn, Kari Brekke.

Slik steller du orkidéer


5 tips som får orkidéen til å stortrives

  1. Plassering: Sørg for at orkidéen har det lyst, ikke plassér den i direkte sollys eller trekk.
  2. Vanning: Vann orkidéen et par ganger i uken, men husk at den ikke liker å bli stående med røttene i vann. Derfor skal du bare gjennomskylle den med lunkent vann.
  3. Temperatur: Orkidèer trives best i 18-24 grader, står den kaldere enn dette kan den miste blomster og knopper.
  4. Næring: Orkidéer bør gjødsles med spesialgjødsel for orkideer, og det er viktig å følge bruksanvisningen.
  5. Skjem bort orkidéen din ved å dusje røtter og blader et par ganger i uken. Det vil den elske!
Pleieprodukter orkide, orkidejord, orkidenæring

Det selges egen jord og gjødsel spesielt egnet for stell av orkidéer.

Bli kjent med orkidéen din

Men det hjelper fint lite å lese manualer som denne dersom du ikke tar deg tid til å bli kjent med orkidéen din. Den vil prøve å kommunisere med deg så godt den kan, og lærer du deg å tyde signalene, så får du en sunnere plante som vil blomstre lenger. Mørke blader kan bety at den får for lite lys, og lysegrønne blader kan indikere for mye lys. Ser bladene slappe ut, betyr det at du vanner planten for lite, og ser røttene gråhvite ut, må du hastevanne.

Kvalitetsgaranti på orkideer

Vi kan kalle oss Orkidémester for våre orkidéer har lenger blomstringstid. Vi har kvalitetsgaranti på alle blomster og planter, og garanterer 6 ukers blomstringstid på orkidéer. Vi bytter alle blomster og planter som ikke holder garantert kvalitet og levetid.


Få orkidéen til å blomstre igjen

Når du omsider har lært deg å tyde orkidéens behov, er det nesten ironisk at den plutselig en dag begynner å kaste blomstene. Da skal du vite at det er en del av orkidéens naturlige livsløp, og at de fleste orkidétyper vil, med riktig stell, komme tilbake. Dermed er det bare å glede seg, for med en orkidé i hus, har du et levende vesen som belønner deg for omsorgen du viser den med en blomsterprakt som ligner små kunstverk.

Hvit orkide på badet

Med litt tålmodighet kan du få orkidéen til å blomstre igjen og igjen.

Vi anbefaler å lese