Vanne orkide

Hvor mye vann trenger egentlig en orkidé

7. Februar, 2024
Kategori
Stelletips Orkidé

Har du også hørt at orkidé kun trenger et eggeglass med vann i uken? Det er feil i følge Kari Brekke, gartner hos Mester Grønn. Hun opplever at mange synes det er vanskelig å vite hvordan man skal behandle eksotiske orkidéer og svarer ofte på spørsmål om vanning av orkidèer.

Orkidéen bør gjennomskylles ukentlig

–Det er ikke så vanskelig å få orkidéer til å trives. De skal vannes et par ganger i uken med lunkent vann. Men i stedet for å vanne på tradisjonelt vis ved å helle vann i potten, så skal orkidéens røtter gjennomskylles, forklarer Brekke. Det går også an å dyppe røttene ned i en bøtte med lunkent vann og la planten stå i 5- 10 minutter for å bli skikkelig gjennomvåt. Men husk at orkidéer som står i jord, ikke liker å stå med røttene i vann. Vanskeligere er det altså ikke.

orkide vanning

Gi orkidéen en skikkelig gjennomvanning et par ganger i uken.

Mye lys og mye varme

Plasserer du orkidéen slik at den får mye lys fra vinduet, uten å stå i direkte sollys, er mye av jobben allerede gjort. Den trives også best når det er godt og varmt, helst mellom 18–24 grader. Sper du på med gartnerens vanningstips, så har du en sikker oppskrift på hvordan du skal behandle den vakre planten.


Fire vanningstips som får orkidéer til å stortrives:

  1. Orkidéer skal ha en skikkelig gjennomvanning et par ganger i uken.
  2. Bruk lunkent vann. Orkidéer er vant til tropiske temperaturer.
  3. La aldri røttene bli stående i vann.
  4. Bruk gjerne en sprayflaske til å dusje orkidéen et par ganger i uka.
Vanne en orkide
Slik steller du orkidéer

Imitér naturen

–I naturen vokser planter der forholdene er optimale. Orkidéer vokser i tropiske strøk, der det ofte kommer et kraftig regnskyll midt på dagen, så du kan gjerne dusje hele planten godt med en sprayflaske et par ganger i uken i tillegg til å vanne den. Da vil den strutte av lykke, tipser gartneren.

phalaenopsis orkide i miljø

Orkidéene elsker å stå i rom med god varme og mye lys.

Kvalitetsgaranti på orkideer

Vi kan kalle oss Orkidémester for våre orkidéer har lenger blomstringstid. Vi har kvalitetsgaranti på alle blomster og planter, og garanterer 6 ukers blomstringstid på orkidéer. Vi bytter alle blomster og planter som ikke holder garantert kvalitet og levetid.

Kvalitetsgaranti orkide

Bestill orkidéer på nett

Vi anbefaler å lese