pynt inngangspartiet med vintergrønne busker

Pynt inngangspartiet med vintergrønne busker

Det er alltid hyggelig å komme til noen som har pyntet litt ekstra ved inngangspartiet. Kombinér gjerne ulike grønne busker, kongler, greiner og lykter. Her får du gode tips til hvordan du kan pynte ute med planter som holder seg flotte gjennom hele vinteren.

Vintergrønne busker som einer, gran og sedertre er dekorative med sitt grønne bar gjennom hele vinteren. Greinene kan variere fra frodig grønt til blålig. Når julen kommer er det også svært dekorativt å pynte de vintergrønne buskene med stemningsskapende lyslenker.

dørkrans sammen med vintergrønne einerbusker

Ønsk besøkende velkommen med et vakkert pyntet inngangsparti.

Pynt inngangspartiet emd vintergrønne busker

La det bugne av ulike vintergrønne busker utenfor inngangsdøren.

Einerbusker med vakker prydverdi

Einerslekten omfatter flere varianter av vintergrønne busker som f.eks Stricta og Squarrosa. Baret kan variere fra frodig grønt til blålig. Hos noen varianter er baret svært tandert og mykt, som gir en helt spesiell prydverdi både som plante og som avskåret i dekorasjoner og kranser. Einer er rike på eteriske oljer, som gir god duft. Enkelte varianter har også små kongler, eller «bær», som har lang tradisjon innen matlaging.

inngangsparti med vintergrønne busker

Vakre vintergrønne einerbusker i kurv.

Squarrosa med mykt blålig bar

Squarrosa skiller seg litt ut, og har blitt veldig populær de siste årene. Det vakre blå baret er særdeles ettertraktet til dekorasjoner. Den kan overvintre kun i de aller beste krokene av landet, og det må nesten ses på som en bonus.

Squarrosa med blålige bar_vintergrønne busker

Squarrosa er vakker med sitt blålige bar.

Dekorativ og trendy sedertre

Sedertre har en helt fantastisk duft og en dekorativ og litt eksotisk fasong. Les mer om sedertre i et annet innlegg.

sedertre med sin spennende fasong og blålige bar_vintergrønne busker

Sedertre er vakkert med sin spennende fasong og blålige bar.

Unngå brune bartrær på våren

Man kan oppleve at vintergrønne bartrær blir brune på våren, selv om de etter boka skulle vært herdige nok. Da er det oftest vårsolen som er den skyldige. Solen varmer og setter i gang livsprosessene i baret, men frosten i bakken, eller vannmangelen gjør at planten kollapser. Et godt råd er å dekke til vintergrønt som er utsatt for sterk vårsol med strie, og/eller vanne rikelig tidlig på våren.

juletre i potte_vintergrønne busker

Juletre i potte blir stadig mer populært både ute og inne.

Vintergrønne busker

Vi anbefaler å lese