Bilde uten navn

Slik steller du vintergrønne planter

Vintergrønne planter som einer, sypress og sedertre, er dekorative med sitt grønne bar gjennom hele vinteren. Står de ute trenger du ikke å tenke så mye på de før våren kommer. Har du tatt de med inn er det viktig at du gir de godt med vann gjennom hele vinteren.

vintergrønne busker

Det finnes mange ulike varianter av vintergrønne busker å velge mellom.

Stelletips vintergrønne planter – ute

  • Vintergrønne planter kan gjerne settes ut om vinteren. Det beste er å plante de i krukker eller i jorden før kuldegradene kommer. Setter du de ut i potte når det er minusgrader, vil temperaturen i røttene bli lavere enn om de står i jord. Rekker de ikke å få en naturlig herdingsprosess før kulden kommer, reduseres sannsynligheten for å klare å overvintre. Jo høyere antall minusgrader planten blir eksponert for desto lavere blir sannsynligheten for overvintring. Hvor robuste og vinterherdige planten er varierer noe fra slag til slag.
  • Vintergrønne planter trenger ikke vann så lenge det er kuldegrader, men begynn å vanne de når våren kommer.
Pynt inngangspartiet med vintergrønne busker.

Pynt inngangspartiet med friske grønne busker.

Stelletips vintergrønne busker – inne

Vintergrønne busker er svært tørste planter og trenger mye vann når de står inne. Forholdene i en stue er ikke optimale, men med jevnlig vanning kan vintergrønt klare seg lenge inne også. Jo lavere temperatur jo mindre stress for planten. For å slippe å måtte vanne så mye er det veldig lurt å sette dem i grow-in selvvanningspotte.

vintergrønne planter

Ta med naturen inn og pynt med vintergrønne planter.

Bruk grow-in selvvanningspotte

Selvvanningspotte grow-in har en unik teknologi som suger opp vann og regulerer vanntilførselen på planter. Den er derfor svært godt egnet til tørste planter i vintervarme stuer som f.eks vintergrønne busker og AzaleaGrow-in kommer flere ulike størrelser og farger.

Bilde uten navn

Sett vintergrønne busker i en grow-in selvvanningspotte så slipper du å bekymre deg for vanningen.

Dekk til bartrærne på våren

Man kan oppleve at vintergrønne planter blir brune på våren, selv om de etter boka skulle vært herdige nok. Da er det oftest vårsolen som er den skyldige. Solen varmer og setter i gang livsprosessene i baret, men frosten i bakken, eller vannmangelen gjør at planten kollapser. Et godt råd er å dekke til vintergrønne planter som er utsatt for sterk vårsol med strie, og/eller vanne rikelig tidlig på våren.

Bilde uten navn

Pass på at buskene ikke får skader når den sterke vårsolen kommer.

Vintergrønne planter

Vi anbefaler å lese