Skijentene og Karine Slørdahl

Karines brystkrefthistorie rørte skijentene

- Slike ting får meg alltid til å sette ting i perspektiv, sier Therese Johaug, etter at hun fikk høre hvordan Karine vant over brystkreften.

Karine Slørdahl hadde tre små barn da hun for elleve år siden ble rammet av brystkreft. Tiden før og etter kreftoperasjonen ble tøff. Selv om hun i dag er kreftfri, glemmer hun ikke den vanskelige perioden.

Hun takker den gode støtten fra både helsevesen, familien og venner for at hun klarte seg så bra. – Dialogen med lege og sykepleiere var veldig viktig, i tillegg til støtten fra mann, barn og resten av familie.

– Det er viktig at helsevesenet hjelper pasientene med råd om forholdet til familie, arbeidsgiver og andre. Jeg lot barna blant annet klippe meg, da håret begynte å falle av. Det hjalp til å ufarliggjøre sykdommen for dem, sier Karine.

Støtter opp om Rosa sløyfe sammen

Karine møtte skistjernene Therese Johaug, Ragnhild Haga og Ingvild Flugstad Østberg for å støtte salget av Mester Grønns Rosa sløyfe-bukett, som samler inn penger til kampen mot brystkreft.

De tre skijentene har alle et sterkt forhold til kreftsaken, og ble rørt av å høre om hvordan Karine overvant sykdommen sin.

Therese Johaug sier møtet med Karine var en sterk opplevelse.

– Slike møter får meg alltid til å sette ting i perspektiv – at man aldri vet hva morgendagen bringer. Jeg har selv opplevd kreft i nær familie, og vet hvor mye slik støtte betyr for dem som er rammet.

Skijentene og Karine Slørdahl

Skistjernene Ragnhild Haga, Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug møtte brystkreftrammede Karine Slørdahl.

Livet kan snu veldig fort

Ragnhild Haga forteller at skijentene har god kjennskap til hvor viktig det er å hjelpe hverandre.

– Jeg har selv hatt besteforeldre som har gått bort på grunn av kreft. Derfor er det fantastisk å være med på dette. På landslaget vet vi hvor viktig det er å ha folk å snakke med. Lagvenninnene mine betyr nesten alt. Vi er forbilder for hverandre, og gir hverandre støtte når det går tungt. – Min oppfordring til kreftpasienter og pårørende er at man må forsøke å beholde humøret. Alt blir bedre hvis man klarer å se noen lyspunkter, sier Ragnhild.

Årets Rosa sløyfe-kolleksjon

Kjøper du et Rosa sløyfe-produkt i oktober støtter du samtidig kampen mot brystkreft.

Har samlet inn over 20 millioner til kreftsaken

Siden starten i 2009 har salget av blomster og andre Rosa sløyfe-produkter bidratt med over 20 millioner kroner til aksjonen.

Ingvild Flugstad Østberg tror den enorme oppslutningen skyldes at veldig mange nordmenn kjenner noen som har opplevet det samme som Karine. –Det er store summer, som vi vet kommer godt med. Jeg er ydmyk og stolt over å få være med på dette. Livet er skjørt og brutalt. Det kan snu veldig fort, og kreft er noe som kan ramme alle.

– Jeg vil oppfordre alle til å støtte årets aksjon og kjøpe en Rosa sløyfe-bukett. Dette bidrar til at brystkreftrammede kan få den behandlingen de trenger, sier hun.

Rosa sløyfe-bidrag

For hvert Rosa sløyfe-produkt som selges går et bidrag til aksjonen og den viktige brystkreftforskningen.

Viktig å snakke om brystkreft

Markedsdirektør Hege Hildeng i Mester Grønn er glad for at Rosa sløyfe-buketten har blitt så viktig for så mange.

– Vi håper denne aksjonen kan bidra til åpenhet og kunnskap rundt hva kreftpasienter trenger av behandling og støtte. Med et godt lag i ryggen blir det lettere å takle motgang, sier hun.

Markedsdirektør Hege Hildeng

Markedsdirektør Hege Hildeng er glad for at Karine og skijentene er med på laget.