Hortensia

Slik steller du hortensia

Ingen kan måle seg med hortensia når det kommer til bugnende blomstring. Overdådige og store blomsterklaser i en fargeskala fra hvit, lilla, rosa, og til himmelblå. Det har gjort hortensia til en av verdens mest populære potteplanter.

Hortensia er en allsidig plante som fås kjøpt både som stueplante, uteplante og snittblomst.

Hortensia

Hortensia er også en flott gave å gi bort.

Stelletips hortensia

  • Plassering: Hortensia trives best ved å stå så lyst som mulig, den tåler også noe direkte sollys.
  • Vanning: Hortensia må aldri tørke ut, men den må heller ikke stå i vann lenger enn ca 30 min. Den bør bøttevannes.
  • Et godt tips er å sette hortensia i grow-in selvvanningspotte. Potten er laget av et unikt materiale som regulerer vanntilførselen til plantene, slik at du ikke trenger å vanne så ofte.
  • Temperatur: Hortensia trives i stuetemperatur, men kan også settes noe kjøligere for å forlenge blomstringstiden. Når faren for frost er over på våren kan den plantes i hagen
  • Plassering: I vinterhalvåret er det viktig å passe på at blomstene ikke blir stående rett under en varmepumpe (der varmepumpen blåser), det kan bidra til at holdbarheten på blomstene forkortes vesentlig.
  • Næring: Vi anbefaler gjødning med surjordsnæring hver 14. dag fra februar til oktober. Denne næringen er spesielt godt egnet for hortensia og finnes i to ulike størrelser; flytende som egner seg til stuehortensia og granula som egner seg til hagehortensia.
Hortensia i kurv

En nydelig Hortensia Magical i kurv.

Hortensia kan endre farge

Blomstens farge avhenger av jordens pH-verdi. Er planten dyrket i lav pH (surt) vil blomsterfargen bli blå eller lilla. Er derimot blomsterfargen rød eller rosa er planten dyrket i en alkalisk jordblanding (høy pH). De hvite hortensiaene påvirkes ikke av jordens surhet.

Rosa og blå hortensia

Jordens pH-verdi avgjør om blomsten blir rosa eller blålilla.

Mester Grønn kvalitet

Mester Grønns hortensia er produsert under de beste forhold hos dyktige gartnere i Norge. En lang kjøleperiode før blomstring er viktig for å få kraftige planter med mange blomster.

Blå hortensia

Nydelig blå hortensia.

Bestill blomster på nett

Vi anbefaler å lese