pampasgress i glassvase

Tørkede blomster er lettstelt blomsterglede

21. Januar, 2023
Kategori
Inspirasjon

Trenden med pampas strå og tørkede blomster fortsetter. Disse lettstelte og dekorative blomstene har på kort tid blitt manges favoritt.

Tørkede strå har på kort tid blitt utrolig populært. Det er kanskje ikke så rart, for disse vakre stråene er utrolig dekorative og kan brukes til det meste. Og den gode nyheten; de trenger minimalt med vedlikehold og er enkle å holde fine.

Tørkede strå i vase

Tørkede strå har blitt trendy.

Tørkede blomster - lettstelt blomsterglede

Tørkede blomster har i årevis blitt sett på som en levning fra mormors blomsterbindingskurs, men i dag er de mer trendy enn noen gang. De tørkede blomstene har nemlig noen strukturer og en fargepalett som passer inn i trefargene i de skandinaviske boligene. De gir nydelige detaljer til interiøret, er dekorative og kule.

Pampas strå

Hvordan tørke blomster?

Den enkleste måten å tørke blomster på er å sette dem i vase, uten vann, og la dem tørke ut. Det er lurt å la dem tørke på et tørt og mørkt sted, da dagslys kan få fargene til å falme. Noen blomster tørker bedre ved å henge dem opp ned som f.eks. roser.

Hvilke blomster egner seg til tørking?

Ikke alle blomster egner seg like godt til tørking. Blomster som har et høyt vanninnhold har en tendens til å råtne i stedet for å tørke ut. Dette gjelder for eksempel løkplanter som tulipaner, påskeliljer og amaryllis. Blomster med lavt fuktighetsinnhold egner seg bedre til å tørke som f.eks. roser, hortensia, brudeslør, lavendel, tistel/eryngium og strå.

Tørkede blomster og strå

Tørkede strå krever minimalt med vedlikehold og er enkle å holde fine.

Pampasgress har sesong på høsten

Pampasgress blir ofte 2–3 meter høye og utvikles først utpå høsten. Det innebærer at salgsperioden for pampas er relativt kort fra august til oktober. Pampasgress kan du ha glede av svært lenge, enten du ønsker å holde de friske eller om du ønsker å la de tørke.

Tørkede pampas strå

Pampas strå finnes også i delikate rosa fargetoner.

Vi anbefaler å lese