Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

6 tips for å lykkes med sommerblomstene

Ønsker du en bugnende blomsterflor på terrassen i sommer? Vi har det du trenger for å gi blomstene god vekst og rik blomstring gjennom sesongen.

Nå er det tid for å begynne å plante utendørs. Og alle ønsker vi at sommerblomstene skal vokse seg store og flotte gjennom sommeren. Jevnlig tilførsel av gjødsel og vann er alfa og omega for å gi plantene en god vekst og rik blomstring gjennom hele sesongen. Vi har det du trenger for å gi blomstene dine et godt opphold hos deg. Her får du med deg noen tips på veien.

Pin itVelg næringsrik kvalitetsjord som gir sommerblomstene gode vekstvilkår.

#1: Plant sommerblomstene i store krukker

Sommerblomster er kraftigvoksende og har en enorm vekst på kort tid. Det er derfor lurt å plante sommerblomstene i store krukker eller potter som rommer så mye jord at plantenes røtter har nok plass til å vokse, samtidig som de skal kunne forsyne planten med vann og næring. Velg heller derfor noen få store krukker fremfor mange små. I store potter og krukker holder jorden bedre på fuktigheten, og du slipper å vanne så ofte.

Pin itVelg store potter som f.eks Ecopots slik at blomstene får god plass til å vokse.

#2: Plant i næringsrik kvalitetsjord

På balkongen planter vi blomster og planter i balkongkasser, potter, krukker og ampler som har et begrenset jordvolum. Det er derfor viktig å velge god næringsrik kvalitetsjord som holder godt på fuktigheten. Hos oss får du kjøpt kvalitetsjord beregnet på inne- og uteplanter i 5, 10 og 18 liters poser.

Pin itLegg leca som drenering i bunnen av potten og fyll på med kvalitetsjord.

#3: Gjødsle jevnlig gjennom hele sommeren

Alle blomster og planter trenger næring for å vokse seg store og sterke. Det er viktig at du gjødsler lite, men ofte gjennom hele vekstperioden som strekker seg fra mars til oktober. Gir du gjødsel vil plantene bli mer motstandsdyktige mot sykdom og skadedyr. Med jevnlig gjødsling vil plantene også bli bedre rustet til en lang og mørk vinter. Vi har næring til ulike sorter blomster og planter.

#4: Husk å vanne sommerblomstene jevnlig

Blomster og planter har ulik behov for vann, men under etableringsfasen er blomstene ekstra sårbare for uttørking. Det er viktig at det blir vannet godt rett etter plantingen, men pass på at krukken eller balkongkassen har drenering. Ingen blomster liker å stå med røttene i vann.

#5: Knip av visne blomster

Knip av gamle og visne blomster gjennom hele sommeren, det fremmer ny blomstring.

#6: Bruk ferievanner når du reiser bort

Mester Grønn har utviklet en egen ferievanner som sørger for at plantene holder seg fine mens du er borte noen dager.

Pin itFerievanneren hjelper deg å holde liv i blomstene selv om du er bortreist en periode.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00