Ferievanner

6 tips til hvordan vanne blomstene i ferien

24. April, 2024
Kategori
Stelletips Sommer Hagestell

En ferievanner kan sørge for at blomstene klarer seg alene hjemme noen dager i sommerferien.

Sommer er ferietid for de fleste av oss, og mange reiser bort noen dager. Det betyr at vi forlater blomstene våre hjemme alene, og når vi kommer tilbake har kanskje flere blomster visnet. Men fortvil ikke, det finnes gode råd som kan hjelpe deg å holde liv i blomstene selv om du er bortreist.

Be naboen om hjelp til å vanne

Første bud er alltid å alliere seg med en nabo, venn eller familiemedlem, som kan se til plantene dine en til to ganger i uken. Men har du ingen som kan komme og se til plantene dine, finnes det andre muligheter.

Vanning av blomster
Ildtopp Calandiva

Hør om en nabo kan vanne blomstene dine mens du er på ferie.

6 tips for vanning av blomster

  • Når du reiser bort noen dager er det viktig å plassere plantene slik at de ikke står i direkte sollys og får sviskader og blir så fort tørre. Jo tynnere blader en plante har, jo større er behovet for vanning.
  • Bruk Mester Grønns ferievanner. Den kan skrus på en flaske fylt med vann og settes på hodet oppi blomsterpotten. Bruk flasker av tykkere kvalitet for å skape vakuum i flasken så ikke alt vannet renner ut. Denne sommeren har vi fått inn egne flasker spesielt tilpasset ferievanneren. De er produsert av tykkere plast som skaper et bedre vakuum i flasken, enn brusflasker laget av tynn plast. Det kan også være lurt å fukte jorden først.
  • Sett plantene i en Grow-in selvvanningspotte.
  • Plasser en tykk skive oasis i bunnen av potteskjuleren og fyll vann opp til overflaten av oasisen. Plasser plantene oppå.
  • Legg godt fuktet avispapir eller håndkle i bunnen av badekaret eller oppvaskkummen, og sett plantene uten potteskjuler oppå.
  • Sett plantene på fuktet avispapir ut i hagen i le og delvis skygge.
Ferievanner og ringblomst

Ved hjelp av ferievanneren får blomstene den mengden vann de trenger for å fortsette å blomstre.

Ferievanneren er enkel og praktisk

Mester Grønn sine ferievannere kan sørge for at plantene holder seg fine mens du er borte noen dager. Du kan velge mellom to ulike varanter, en i gjennomsiktig glass, og en pakke med fire ferievannere som kan festes på tomme brusflasker. Det første du må gjøre er å sette det som kan flyttes i så mye skygge som mulig. Så fyller du ferievanneren eller plastflasken med vann, skrur ferievanneren på flasken og setter den på hodet oppi blomsterpotta. Da trekker den ut så mye vann som den trenger selv, og du kan komme hjem til en fortsatt blomstrende og fin uteplass.

Tips: Vi anbefaler at det brukes flasker at tykk plastkvalitet da mange av de nye brusflaskene er så tynne at de kollapser. Da blir det ikke vakuum i flasken og alt vannet vil renne ut fort. Denne sommeren har vi fått inn egne flasker spesielt tilpasset ferievanneren. De er produsert av tykkere plast som skaper et bedre vakuum i flasken, enn brusflasker laget av tynn plast. Et annet tips er at jorden bør være litt fuktig når man setter ferievanneren i jorden.

Pakke med 4 ferievannere og flaske
Fylle vann i flaske

Fyll ferievanneren med vann og stikk den ned i jorden, så suger jorden til seg det den trenger av vann.

Ferievanner og den nye flasken som passer til.
Stikker ferievanneren ned i jorden

De nye flaskene du kan kjøpe til ferievanneren er produsert av tykkere plast som skaper et bedre vakuum i flasken, enn brusflasker laget av tynn plast.

Ferievanner

Ferievanneren kan sørge for at blomstene klarer seg hjemme alene selv om du er bortreist på ferie.

Bestill redskap på nett

Vi anbefaler å lese