Still av sommerblomster, pelargonia, lobelia, margeritt

Slik steller du sommerblomster

22. Juni, 2023
Kategori
Stelletips Sommer

Om sommeren er det ekstra hyggelig å pynte på uteplassen med sesongens blomster og planter. For å ha glede av de hele sommeren gjennom er det viktig å gi de riktig stell.

Plant sommerblomstene i store krukker

Sommerblomster er kraftigvoksende og har en enorm vekst på kort tid. Det er derfor lurt å plante sommerblomstene i store krukker eller potter som rommer så mye jord at plantenes røtter har nok plass til å vokse, samtidig som de skal kunne forsyne planten med vann og næring. Velg heller derfor få store krukker fremfor mange små. I store potter og krukker holder jorden bedre på fuktigheten, og du slipper å vanne så ofte.

Sommerblomster i Ecopot

Plant sommerblomstene i en stor krukke

Stelletips sommerblomster

Jevnlig tilførsel av gjødsel og vann er alfa og omega for å gi plantene en god vekst og rik blomstring gjennom hele sesongen. Følg tipsene som står på planten når du kjøper dem.

  • Vanning: Blomster og planter har ulik behov for vann, men tørker de ut for mye kan det være vanskelig å rette opp skaden. Blomster i kasser og ampler er mer utsatt for uttørking enn planter i bakken, så disse må sees etter hver dag. Pass ekstra godt på vanningen i etableringsfasen da er blomstene ekstra sårbare for uttørking. Det er viktig at det blir vannet godt rett etter plantingen, men pass på at krukken eller balkongkassen har drenering. Ingen blomster liker å stå med røttene i vann.
  • Gjødsel: Gi sommerblomstene gjødsel hver 14. dag. Sommerblomster er nemlig kraftigvoksende planter og har en enorm vekst på kort tid, noe som krever mye næring. Bruk gjerne langtidsvirkende gjødsel – da trenger du ikke å gjødsle så ofte.
  • Næringsrik jord: På balkongen planter vi blomster og planter i balkongkasser og krukker som har et begrenset jordvolum. Det er derfor viktig å velge god næringsrik kvalitetsjord som holder godt på fuktigheten.
  • Knip av gamle og visne blomster gjennom hele sommeren, det fremmer ny blomstring.
  • Mange sommerblomster tåler godt å bli skåret tilbake, noe som fremmer både utseende og blomstring. Planter som spesielt trenger kniping: Campanula, margeritter, pelargonia, petunia, hagenellik, viola og stemor.
Stell av sommerblomster

La det bugne av blomster og planter på uteplassen i sommer.

Vanning i ferien

Husk at plantene trenger vann selv om du reiser bort på ferie. Her kan du få tips til hvordan du kan vanne blomstene i ferien.

Ferievanner

Mester Grønns ferievanner sørger for at plantene holder seg fine mens du er borte noen dager.

Vi anbefaler å lese