Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Forleng sommeren med frilandskrysantemum

Frilandskrysantemum er en flott sensommerplante. Den er lettstelt og har en vakker rund fasong som passer til alle urner og potter.

Frilandskrysantemum kommer i utallige farger og fargekombinasjoner, små blomster, store blomster, fylte og enkle.  Frilandskrysantemum blomstrer i mange uker og det eneste du trenger å gjøre er å knipe av de visne blomstene etterhvert. Frilandskrysantemum er en plante man har glede av så lenge blomstene blomstrer, så bytter man den gjerne ut.  Får den en kjølig plassering kan den glede lenge og blomstrer flott ute om høsten.

Pin itPynt inngangspartiet med flott frilandskrysantemum.

Blomstrer når dagene blir kortere

Frilandskrysantemum stammer fra Kina og Japan, og der har den vært dyrket for så lenge som 3000 år siden. Opprinnelig var Frilandskrysantemum en plante som ble produsert ute på friland, derav navnet, men nå produseres den i drivhus.

Frilandskrysantemum kommer i blomst når dagene blir kortere. Da planten tidligere ble produsert utendørs, vokste planten seg stor og flott gjennom hele sommeren. Når dagene på høsten ble kortere kom Frilandskrysantemum i blomst. I dag bruker gartnerne en skyggeleggingsmetode med store duker oppunder taket i drivhuset. Disse dukene dras automatisk ut hver ettermiddag og mørklegger drivhuset. En kortere dag lages altså kunstig. Det gjør at vi får Frilandskrysantemum i blomst tidligere i sesongen. Denne kunstige skyggeleggingen gir også en tettere, jevnere og rikere blomstring.

Skap høststemning med blomster

Frilandskrysantemum tåler lavere temperaturer og blomstrer vakkert utover høsten. Sammen med f.eks høstlyng (Calluna, Erica), pyntekål, prydgress og eføy kan du skape et vakkert inngangsparti og ønske høsten velkommen. Ved å kombinerer høstens planter i ulike størrelser og farger med krukker i ulik høyde kan du skape en effektfull virkning. Ønsker du et litt roligere helhetsinntrykk kan du sette sammen farger som går ton i ton, eller sette sammen flere planter av samme art.

Pin itØnsk høsten velkommen med frilandskryss, lyng, pernettia og prydgress.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00