Blomsterløk

Selv om det er skikkelig vinterlandskap i store deler av landet, kan du sette knoller og vårløk innendørs allerede nå på vinteren. Dette sikrer tidligere blomstring, og kan være nødvendig der sommersesongen er kort. Plant vårløk og knoller i en potte og sett de innendørs i ca. 10-18 varmegrader. Når faren for nattefrost er over kan du plante de ut i hagen. Nå kan du velge mellom vakre dahlia (georgine) knoller og vårløk med fresia. All vår blomsterløk og knoller er økologisk produsert og bievennlig.
3 Produkter
150,-
120,-
eks mva
Added to cart
150,-
120,-
eks mva
Added to cart
150,-
120,-
eks mva
Added to cart

Blomsterinspirasjon

Slik steller du grønne planter

Slik steller du grønne planter

Slik steller du orkidéen din

Slik steller du orkidéen din

Disse vårblomstene tåler kuldegrader

Disse vårblomstene tåler kuldegrader

Kvalitetsgaranti på blomster og planter

Kvalitetsgaranti på blomster og planter

Vi leverer kvalitet og kunnskap. Selvfølgelig

Vi leverer kvalitet og kunnskap. Selvfølgelig

Våre mest populære

Når bør man plante blomsterløk?

Planter du blomsterløk på høsten kan du glede deg til flott blomsterflor når våren kommer. Sett de gjerne i jorden i september/oktober før frosten setter inn. 

Blomsterløk som blomstrer på sommeren settes på våren. Sett de gjerne i potter innendørs før utplanting, alternativt kan du sette de direkte i jorda utendørs så fort frosten i bakken har sluppet taket.

Blomsterløk kan settes nesten hvor som helst; i blomsterbed, i krukker og i gressplenen.

All vår blomsterløk er økologisk produsert og bievennlig.

Slik planter du blomsterløk

  1. Tidspunkt: Vårblomstrende løk kan settes fra september til november, men i god tid før frosten kommer slik at løken får dannet røtter.
  2. Dybde: Det finnes en tommelfingerregel for settedybde: Sett en løk dobbelt så dypt som den selv er høy.
  3. Setting: Sørg for at jorda er helt løs og uten stein – litt sandholdig jord er aller best. Grav et plantehull og sett de store løkene i hullet med spissen opp. Små løk kan strøs utover. Legg jorden tilbake og pakk godt.
  4. Det er flott med mange løk sammen, minimum 5-8 av samme sort i en klynge er å anbefale. Skriv navnene på løkene på en stikketikett. Da vet du hvor du har satt løkene.
  5. Vann løkene i tiden rett etter planting. Dette stimulerer rotveksten. Jo tidligere røttene dannes, desto raskere tåler løken frost og kulde. Vanningen kan stanses så snart høstregnet setter inn.

Plante blomsterløk på høsten

Sett blomsterløk på høsten, så kan du glede deg til det blomstrer vakkert i hagen til våren. Blomsterløk kan settes nesten hvor som helst; i blomsterbed, i krukker og i gressplenen. Vi har et stort utvalgt av tulipanløk, krokus, påskeliljer (narciss), perleblomster (muscari) og allium.