Blomsterløk

Blomsterløk kan plantes også nå på våren, og de vil blomstre på sommeren. Sett blomsterløken i potter innendørs før utplanting, alternativt kan du sette de direkte i jorda utendørs så fort frosten i bakken har sluppet taket. Blomsterløk kan settes nesten hvor som helst; i blomsterbed, i krukker og i gressplenen. All vår blomsterløk er økologisk produsert og bievennlig.

8 Produkter
60,-
Added to cart
60,-
Added to cart
60,-
Added to cart
60,-
Added to cart
60,-
Added to cart
60,-
Added to cart
150,-
Added to cart
150,-
Added to cart

Blomsterinspirasjon

thumbnail

Slik steller du grønne planter

thumbnail

Slik steller du orkidéen din

thumbnail

Kvalitetsgaranti på blomster og planter

thumbnail

Vi leverer kvalitet og kunnskap. Selvfølgelig

Når bør man plante blomsterløk?

Planter du blomsterløk på høsten kan du glede deg til flott blomsterflor når våren kommer. Sett de gjerne i jorden i september/oktober før frosten setter inn. 

Blomsterløk som blomstrer på sommeren settes på våren. Sett de gjerne i potter innendørs før utplanting, alternativt kan du sette de direkte i jorda utendørs så fort frosten i bakken har sluppet taket.

Blomsterløk kan settes nesten hvor som helst; i blomsterbed, i krukker og i gressplenen.

All vår blomsterløk er økologisk produsert og bievennlig.

Slik planter du blomsterløk

  1. Tidspunkt: Vårblomstrende løk kan settes fra september til november, men i god tid før frosten kommer slik at løken får dannet røtter.
  2. Dybde: Det finnes en tommelfingerregel for settedybde: Sett en løk dobbelt så dypt som den selv er høy.
  3. Setting: Sørg for at jorda er helt løs og uten stein – litt sandholdig jord er aller best. Grav et plantehull og sett de store løkene i hullet med spissen opp. Små løk kan strøs utover. Legg jorden tilbake og pakk godt.
  4. Det er flott med mange løk sammen, minimum 5-8 av samme sort i en klynge er å anbefale. Skriv navnene på løkene på en stikketikett. Da vet du hvor du har satt løkene.
  5. Vann løkene i tiden rett etter planting. Dette stimulerer rotveksten. Jo tidligere røttene dannes, desto raskere tåler løken frost og kulde. Vanningen kan stanses så snart høstregnet setter inn.